spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İngiliz Droneliner, Dev Kargo Dronları İle Havacılıkta Çığır Açmayı Planlıyor

Seçtiklerimiz

Kargo Havacılığında Devrim: Droneliner’ın Yeni Mega Dronları Tanıtılıyor

İngiliz Droneliner şirketi, Antonov An-225 Mriya’nın kaybından sonra kargo havacılığında devrim yaratmayı hedefleyen iki dev kargo dronu geliştirme planlarıyla gündemde.

DL350 ve DL200 adlı dronlar, sırasıyla 350 ton ve 200 ton taşıma kapasitesine sahip olacak, bu da An-225 Mriya’nın maksimum 250 ton taşıma kapasitesini aşacak. Yeni dronlar, “truss-braced wing” kanat konsepti ve güçlü türbinlerle donatılacak, ayrıca uçuş sırasında enerji üreten jeneratörlerle desteklenerek enerji verimliliği artırılacak. Droneliner, özel olarak tasarlanmış plastik konteynerler ve karbon fiber gövde kullanarak ağırlığı mümkün olduğunca düşük tutmayı planlıyor.

Droneliner’ın kargo dronları tamamen otonom olacak ve personel gerektirmeyecek. Bu tasarım, hızlı yükleme ve boşaltma işlemlerine olanak tanıyacak. Ancak, pilotsuz tasarımın yetki sorunlarını beraberinde getirdiği ve belirli havaalanlarına sınırlı olmadığı ifade ediliyor.

Finansal açıdan büyük bir yatırım gerektiren proje için şirket, risk sermayedarlarından ve sektör ortaklarından destek arayışında.

 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika