spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İncirlik’ten ilk silahlı İHA uçtu!

Seçtiklerimiz

Pentagon sözcülerinden Jeff Davis İncirlik Üssü’nden insansız hava araçlarının bomba yüklü olarak havalandığını ve Suriye hava sahasına girdiğini açıkladı. Davis, “Bu noktada henüz hava saldırısı düzenlenmiş değil. Ama uçaklar ilk kez bomba yüklü olarak uçmaya başladı” dedi. Al Jazeera’nın haberine göre Washington Post’a konuşan başka bir Amerikan Ordusu yetkilisi ise operasyonel planlamanın tartışıldığını anlatırken, İncirlik’in Suriye’ye yakınlığı nedeniyle uçakların Suriye hava sahasında geçireceği zamanı artıracağını söyledi. ABD daha önce Adana’daki İncirlik Hava Üssü’nden sadece silahsız İHA’lar kaldırıyordu.

ABD Savunma Bakanlığı ayrıca ‘eğit-donat programı’ çerçevesinde oluşturulan güce Suriye’de savaşırlarken ilk kez havadan ateş desteği verildiğini doğruladı. Davis, “Bizim,  yeni Suriyeli güçlere savunma ateşi yardımı desteğimiz zaten vardı ve devam  edecek” diye konuştu. Davis, “Eğit-donat programı dahilindeki muhalifler, IŞİD’e karşı mücadele için bu projeye dahil oldular. Bu durum, onları, kendilerine karşı yapılan diğer  saldırılara karşı koruma mecburiyetimizin ve çapımızın olmadığı anlamına gelmez” dedi.

Korumaya devam edilecek

Programının asıl amacının, eğit-donat dahilindeki Suriyeli muhaliflerin IŞİD’e karşı mücadele etmek olduğunun altını çizen Davis, Esad yönetimi de dahil olmak üzere birçok farklı grubun saldırı tehlikesi altında  olduğunu belirtti. Davis, “Suriye’deki saldırı operasyonlarımız sadece IŞİD ile  sınırlıdır fakat yeni Suriyeli güçler birçok farklı grubun tehdidi ile karşı karşıyalar. Savunma amaçlı olarak, onları bu farklı grupların tehlikesine karşı  koruyacağız” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika