spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

İnanç trafiği 13 işadamını ‘birlik’te havalandırdı!

Seçtiklerimiz

2011 yılında sessiz sedasız aralarından Atlasjet’in patronu Murat Ersoy’un da yer aldığı Birlik Havacılık’ı kuran sektördeki 13 işadamı hacı adaylarını kutsal topraklara Atlasjet’in charter uçaklarıyla uçurup Mekke ve Medine’de işletmesini aldıkları kendi otellerinde ağırlamaya başladılar. Bu yıl 80 bin kişiyi kutsal topraklara götürmeyi planlayan Birlik Havacılık’ın hedefi, hem pazarı büyütmek, hem de hacı adaylarını daha uygun fiyatlarla uçurmak. Türkiye’de önde gelen bazı cemaatlerinin müşterisi olduğu tur şirketlerinin de desteklediği projenin ana unsuru ise ‘dikey entegrasyon’un sağlanması.

ERKEN REZERVASYONA 50 EURO İNDİRİM İMKANI

Ortaklığın Yönetim Kurulu Başkanı Hilal Turizm’in patronu Nebil Çelebi, ortakları arasında Türkiye’deki hac faaliyetlerini yürüten şirketlerin olduğunun altını çizerek “Burası güçlerin birleştiği bir şirket haline geldi. Öyle ki bu sistem hacı adaylarının hem konaklamasını hem uçuşunu hem de yeme-içme ve transferinin bir çatı altında toplanmasına imkan veriyor” dedi.

Türkiye’den kutsal topraklara uçuşu, iki ülkenin devlet havayollarının gerçekleştirdiğine dikkat çeken Çelebi, “Son 1.5 ay öncesine kadar bilet fiyatları hakkında herhangi bir açıklama yapılmıyor, bu da bizim acenteler olarak önümüzü görmemizi zorlaştırıyor.

Bu sistemde charter seferleriyle biz şimdiden gelecek yılın fiyatlarını 650 Euro olarak belirledik. Ve gelecek yılın özellikle umre paket turlarını oluşturmaya başladık” diye konuştu.

Projenin mimarlarının başında ise Murat Ersoy ve geçtiğimiz günlerde Atlasjet’teki İcra Kurulu Başkanlığı görevini sonlandırıp kendi projelerini hayata geçirmeyi tercih eden Sami Alan geliyor. Alan, 500 bin kişinin dini seyahatlerinin toplamda 1.6 milyar Euro’luk bir ekonomik büyüklük yarattığını ifade etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika