spot_img
spot_imgspot_img
11.1 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Hitit’e Bluesky Awards’tan iki ödül birden

Seçtiklerimiz

Dünyanın önde gelen havacılık teknoloji yazılım firmalarından Hitit’e Bluesky Awards’tan iki ödül birden..

Havacılık yazılımında dünyanın öncü şirketleri arasında yer alan Hitit, Bluesky Awards ödül programında yılın Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu ve Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu olmak üzere iki dalda ödüle layık görüldü. Rezervasyon, biletleme, check-in başta olmak üzere havayolu firmalarının operasyonel ve ticari uygulamalarını uçtan uca yöneten yazılımlar üreten Hitit, aynı zamanda Türkiye’nin en büyük turizm teknolojileri ihracatçısıdır.

Dünyanın öncü havacılık yazılım şirketlerinden Hitit’in yenilikçi teknolojisi ödüllendirilmeye devam ediyor. Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Hitit’in havacılık teknoloji yazılımı Crane 38 ülkeden 48 havayoluna verdiği hizmet, Hitit’e Bluesky Awards Ödül programında “Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu” ve “Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu” alanlarında ödüllerini kazandırdı. Hitit, havacılık teknolojileri alanında yaptığı hizmet ihracatıyla da Türkiye’nin hem ilk hem de en büyük yazılım hizmet ihracatçısı.

Küresel havacılık sektörünün teknolojik gücü olduk

Pandemi döneminde müşteri portföyünü yüzde 30 büyüten Hitit, küresel havacılığın teknolojik gücü olarak hem ülkemizde hem de dünyada örnek gösteriliyor. Hitit adına ödülü alan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, “Böyle anlamlı bir ödül töreninin ilkinde, Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu ve Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu ödüllerinin her ikisine birden layık olmamız bizim için çok anlamlı. Hitit olarak 27 yıldır havacılık ve yazılımın buluştuğu noktada çözümlerimizle küresel havacılık sektörünün yenilikçi gücü haline geldik. Pandemi döneminde bile büyüme grafiğimizi sürdürdük ve şu anda 38 ülkede 48 havayolu Hitit’in çözümleriyle uçuyor. Vizyoner Türk mühendislerine olan inancıyla Hitit’i kuran, mütevazi bir teknoloji girişimini bugün dünya devleriyle yarışır pozisyona getiren tüm ailesine çok teşekkür ediyorum. Biz, teknolojimiz ile dünyayı birbirine bağlamaya devam ederken ve ihracata katkı sağlarken, ulusal ve uluslararası arenada aldığımız ödüllerle Türkiye’nin havacılık yazılımı alanındaki başarısını da dünyaya kanıtlamaktan gurur duyuyoruz.”dedi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika