spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Hindistan’ın Yeni Havayolu Fly91, İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi!

Seçtiklerimiz

Fly91, Hindistan’ın Yeni Havayolu Olarak Hizmet Vermeye Başladı

Hindistan’ın en yeni havayolu şirketi Fly91, 18 Mart 2024 tarihinde Goa’daki Manohar Uluslararası Havalimanı’ndan Bengaluru’daki Kempegowda Uluslararası Havalimanı’na gerçekleştirdiği ilk uçuşla faaliyetlerine başladı.

Ardından, Bengaluru ile Maharashtra eyaletinde bulunan Sindhudurg arasında başka bir uçuş gerçekleştirdi. Hindistan’ın uluslararası telefon kodu “91”den adını alan bu yeni bölgesel taşıyıcı, ATR 72-600 modeli, 76 koltuklu turboprop uçaklardan oluşan bir filo ile işletiliyor. Bu tip dört uçağın daha önümüzdeki aylarda teslim edilmesi bekleniyor.

Fly91’in iş modeli, Hindistan’daki Tier 2 ve Tier 3 şehirlerini birbirine bağlamak. Bu amaçla, yeni taşıyıcı Hindistan hükümeti tarafından yürütülen Regional Connectivity Scheme (RCS)-UDAN programına katılıyor. Bu program, ülke genelinde hizmet verilen havalimanlarında bölgesel tarifeli hava hizmetlerinin kurulmasını desteklemeyi amaçlıyor.

Şu anda, Fly91’in ağı yalnızca yukarıda belirtilen üç şehir ve Rajiv Gandhi Uluslararası Havalimanı, Hyderabad (HYD) ile sınırlı.

Lakşadiv Adaları’ndaki Agatti (AGX), Jalgaon (ICAO: VAJL) ve Pune (PNQ) hizmet alacak diğer şehirler arasında bulunuyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika