spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Haybat: Anadolujet niçin kuruldu ?

Seçtiklerimiz

 

       

 Toplantıda konuşan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Pegasus’un son 5 yılda 3 kat büyüyerek, Türkiye’de en hızlı büyüyen havayolu şirketi olduğunu söyledi. Sektöre girdikten oyunun kurallarını değiştirdiklerini belirten Sabancı, yarattıkları iş modeli ile sektörde rakipsiz olduklarını söyledi. 

       

THY’nin ikinci markası Anadolu Jet’in yeni bir oyuncu olarak piyasadaki rolüne ilişkin soruyu yanıtlayan Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat, Anadolu Jet’in yeni bir oyuncu olmadığını söyleyerek şunları söyledi:

       

THY, Ankara’dan yapılan uçuşların adını değiştirdiler. Anadolu Jet’in THY’den ayrı bir kârı, zararı, cirosu yok. Anadolu Jet’in çıkış sebebi Pegasus’un önünü kesmek.”

       

Pegasus 2011’de halka açılacak

       

Yolcuların beklenti ve talepleri ile dünyadaki düşük maliyetli havayolu şirketlerinin modelleri örnek alınarak oluşturulan ”Pegasus Modeli”ni anlatan Ali Sabancı ve Genel Müdür Sertaç Haybat, şirketin faaliyetleri ve hedeflerine ilişkin de bilgi verdiler.

       

Sabancı, Pegasus’u bu yıl halka arz etmeyi düşündüklerini belirterek, ”Avrupalı fonlar büyüyen ve gözde sektörlere yatırım yapmak istiyor. Avrupa’daki krizi fırsata çevirebiliriz” dedi.
       

       

 

       

THY’den sonra Türkiye’nin en büyük havayolu şirketi olan Pegasus’un öyküsü Orta Doğu’daki ilk destinasyonu Beyrut’ta düzenlenen bir basın toplantısı ile anlatıldı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika