spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havayolları ve Havaalanlarına Dev Yatırım

Seçtiklerimiz

Bugün yayınlanan SITA 2017 Hava Taşımacılığı IT Eğilimleri Tepkileri’ne göre havayolları ve havaalanlarının bu sene yaklaşık 33 milyar ABD doları harcaması tahmin ediliyor . Ve teknoloji yatırımlarını benzer öncelikler üzerine yoğunlaştırıyorlar. Havayollarında ve havaalanlarındaki gündeminin en üst sırası, siber güvenlik ve bulut hizmetleri yer alıyor. Buna ek olarak, yolcu kendi kendine hizmet yatırımlarına öncelik veriyorlar.

 

SITA’nın dünya havayollarına ve havaalanlarına yaptığı araştırmalar sonucunda, IT’nin harcamalarının güçlü olduğu görülüyor. 
BT artışı sonucu, havayolları ve havaalanları, yatırımları için bir numaralı önceliğin siber güvenlik olduğunu kabul edildi. Neredeyse havayollarının% 95’i ve havaalanlarının% 96’sı önümüzdeki üç yıl boyunca siber güvenlik girişimleri üzerine büyük programlara ya da Ar-Ge’ye yatırım yapmayı planlıyor. 

 

SITA Başkanı Ilya Gutlin, "Hava taşımacılığı endüstrisi, dijital dönüşüme gidiyor ve dikkatini iş ve yolcuların korunmasına odaklıyor; daha verimli hale getirmek; ve yolcu deneyimini iyileştirmek. Siber saldırılar yüksek oranda birbirine karışan hava taşımacılığı endüstrisinde gerçek bir tehdittir, bu nedenle katı savunma oluşturmak çok önemlidir. Bulut hizmetleri, maliyetleri düşürmede önemli bir rol oynayan önemli verimlilikler sağlar. Öz-servis yatırımları, sunduğu bağımsızlığı ve verimi memnuniyetle karşılarken yolcu memnuniyetini artırıyor "dedi.

 

Gutlin, "IT yatırımına gelince, havaalanları ve havayolları, müşterilere daha iyi ve daha güvenli bir hizmet sunmak için hazırlanıyor. Hava ulaşım sistemlerine bağlı olan bağımlılıklar, havayolları ve havaalanları tarafından bu alanlardaki yatırımların ve iyileştirmelerin güçlü bir küresel endüstriye katkıda bulunmaya devam edeceği anlamına geliyor. " dedi.

 

Havalimanı Müşteri Deneyimi ve Teknolojisi Direktörü Antoine Rostworowski, ACI ve IATA arasındaki en iyi uygulamalardaki işbirliğini yansıtmaktadır. ACI ve IATA, Otomatik Sınır Kontrolü, uçtan uca bagaj izleme (Kolaylaştırma), Veri Alışverişi, Ortak Kullanım (Havaalanı Bilgisi) ve Akıllı Güvenlik gibi ortak girişimleri vardır. Havalimanları daha verimli hale getirmek ve yolcu deneyimini geliştirmek için SITA ve diğerleri gibi endüstri ortakları da bu girişimlerde yer alıyor "dedi.

 

Cloud hizmetleri, havayollarının% 95’i ve havaalanlarının% 85’inin önümüzdeki üç yıl içinde yatırım yapmayı planladığı başka bir yatırım önceliğidir ve SITA’nın 2015 yılından bu yana kaydettiği artış trendini sürdürüyor. Her iki havayolunun da vurguladığı üçüncü önemli yatırım bölgesi ve havaalanları, yolculara ekstra self-servis seçenekleri sunmaktır.

 

Ayrıca Havayolları mobil hizmetler sunmaya odaklanıyor. Günümüzde, havayollarının büyük çoğunluğu mobil yoluyla check-in (% 73), boarding (% 70) ve uçuş durumu bildirimleri (% 68) v.b hizmetlerin fazlasını planlıyor. Büyümenin önemli bir alanı sosyal medyada gerçek zamanlı uçuş güncellemeleri olacak.

 

Sorunsuz bir deneyim sağlamak havayollarının anahtarıdır. Toplamda,% 94 oranında hizmet tek bir uygulamaya aktarılarak önceliklendirildi ve bu uygulamalarının % 58’i öncelikli olarak değerlendirdi. Mobil uygulama özellikleri ve kullanılabilirliği hızla gelişiyor.

 

Havalimanlarında, check-in, kayıp bağaj ve boarding, self servis v.b süreçler yolcularla giderek daha popüler hale geliyor ve havaalanlarının% 89’u bu süreçlere yatırım yapıyor. 

 

SITA’nın IT Eğilimleri, hava taşımacılığı endüstrisi için küresel referans araştırması olarak iyi bir şekilde kurulmuştur. 2017 sonuçları bir kez daha hava taşımacılığı endüstrisinin BT stratejik düşünce ve gelişmeleri hakkında net bir fikir vermektedir.

@ AirNewsTimes – ANT
 
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika