spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Havalimanlarında ‘FOD’ yürüyüşü

Seçtiklerimiz

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından işletilen havalimanlarında uçakların hareket alanlarında bulunabilecek ve uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek ‘Yabancı Madde Döküntüleri’ (FOD) için farkındalık yürüyüşü yapıldı.

Havalimanlarındaki pist, apron ve taksi yolu gibi uçakların hareket alanlarında bulunabilecek lastik parçası, taş, kum, pet şişeler, kâğıtlar, meşrubat kutuları, gazete, dergi parçaları, bez, kumaş parçalar, poşet gibi uçuş emniyetini olumsuz etkileyebilecek maddeler ‘Yabancı Madde Döküntüsü(FOD) olarak tanımlanıyor.

Bu maddelerin ortaya çıkarabileceği olası sorunların önlenmesi amacıyla, uçak hareket alanları havalimanı görevlileri tarafından düzenli olarak kontrol edilerek temizleniyor.

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarında koronavirüs tedbirlerine uyularak FOD ve sebep olabileceği havacılık olaylarına ilişkin farkındalığın artırılması, havalimanlarında görev yapan personelinin bilinçlendirilmesi için ‘FOD Yürüyüşü’ gerçekleştirildi

FOD farkındalık yürüyüşü sonrasında katılımcılardan alınan görüş, öneri ve geri bildirimler değerlendirildi. Uçuş emniyeti farkındalığı üzerinde yaptığı pozitif etkiler göz önünde bulundurularak etkinliğin her yıl düzenli olarak gerçekleştirilmesi planlanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika