spot_img
spot_imgspot_img
26.8 C
İstanbul
Cuma, 26 Temmuz 2024

Havalimanında Sahte pilot yakalandı

Seçtiklerimiz

 Hostesleri evlenme vaadiyle kandırıp dolandıran sahte pilot D.P.T. (30), dün polisin şüphelenip kimlik sorması üzerine, Atatürk Havalimanı’nda yakalandı. D.P.T.’nin cebinden Ulaştırma Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün verdiği kartların benzeri 3 sahte uçak mürettebat kimlik kartı çıktı.

       

Atatürk Havalimanı, Araştırma Şube Müdürlüğü ekiplerinin belirlemesine göre sahte pilot D.P.T., iki ay önce, bir üniforma ve ile farklı isimler adına hazırlanmış uçuş mürettebat kartları temin etti. D.P.T. Atatürk Havalimanı’nda kendisini Türk Hava Yolları’nda (THY) çalışan bir pilot olarak tanıttı.

       

Sahte pilot D.P.T., THY kabin ve kokpit ekiplerinin kullandığı ekip tahsis ve dinlenme odalarına girip çıktı. D.P.T., özellikle hostesler ile yakın iletişim kurdu. Böylece hosteslerin güvenini kazanan D.P.T. söylediği yalanlarla onları tuzağa düşürdü ve paralarını aldı.

       

Hosteslere THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil’i yakından tanıdığını söyleyen sahte pilot, kabin memurlarını da “Sizi pilot yapabilirim”, “Uçuş hatlarınızı değiştirebilirim” gibi vaatlerle kandırdı. D.P.T., bazı hosteslerden de annesinin hasta olduğunu ileri sürerek borç para aldı. Ancak borçlarını ödemedi.

       

Özel belgelerde sahtecilik suçlarından sabıkası bulunduğu sahte pilot, polis merkezindeki sorgusundan sona Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Dolandırılan hostesler de D.P.T.’den şikayetçi oldu.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika