spot_img
spot_imgspot_img
6.4 C
İstanbul
Perşembe, 16 Ocak 2025

Havada Motor Arızası! ERAH Uçuş Okulu Öğrenci Pilotu, Ölümün Eşiğinden Döndü

Seçtiklerimiz

Havada Motor Arızası! ERAH Uçuş Okulu Öğrenci Pilotu, Ölümün Eşiğinden Döndü

ERAH Isparta Havacılık Akademisi’ne ait TC-MFD tescilli eğitim uçağı, 1 Ocak 2025 tarihinde Denizli’nin Çal ilçesi yakınlarında motor arızası nedeniyle zorunlu iniş gerçekleştirdi.

Hususi Pilot Lisansı (PPL) eğitim programı kapsamında ilk solo seyrüsefer uçuşunu yapan 19 yaşındaki öğrenci pilot Şükrü Yiğit Devebacak, prosedürlere uygun hareket ederek uçağı güvenli bir şekilde indirdi ve kazadan yara almadan kurtuldu. Pilotun sağlık durumunun iyi olduğu, kontrol amaçlı Denizli Çal Devlet Hastanesi’nde muayene edildiği ve herhangi bir endişe verici durum bulunmadığı belirtildi.

ERAH Havacılık Akademisi yetkilileri, olayla ilgili teknik incelemelerin sürdüğünü ve kazanın sebebine dair ayrıntılı bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaşacaklarını duyurdu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika