spot_img
spot_imgspot_img
8.5 C
İstanbul
Perşembe, 12 Aralık 2024

Havacılığın ”Stratejik Yol Haritası” belirlendi

Seçtiklerimiz

Eskişehir Havacılık Kümelenmesi tarafından “Stratejik Yol Haritası’nın belirlenmesi için gerçekleştirilen Çalıştay Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Meclis Salonu’nda yapıldı.
 
Çalıştayın açılışında  konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, Eskişehir’in havacılık alanındaki ihracatının 50 milyon dolardan bu gün 300 milyon dolarları aşmaya başladığını belirterek, bu sektörün şehir için en stratejik sektörlerden biri olduğunu söyledi. Özaydemir, “ yaptığımız çalışmalar ve rakamlar gösterdi ki havacılık bizim için en önemli sektörlerden biri haline geldi.

Geleceğimizi dizayn etmeye başladığımız bu günlerde bu alana önemli ölçüde yoğunlaşmalıyız. Bu alanda çok iş var ve şehrimizi zenginleştirecek bir sektör. Şehrimiz zenginleşirse doğal olarak ülkemizde zenginleşecektir” dedi.

Eskişehir sanayi kalitesini, sistemini ve teknolojik alt yapısını geliştirmek ve dünya havacılık sektöründen daha fazla pay almak için Eskişehir Havacılık Kümesi’nin kurulduğunu bildiren Küme Başkanı Akın Duman, 8 aydır yoğun bir çalışma içinde olduklarının altını çizdi.

Kuruldukları günden bu güne yurtiçinde ve yurtdışında Eskişehir ile kentteki havacılık potansiyelini her ortamda tanıtmaya çalıştıklarını vurgulayan Duman, “ Devletimizin yetkilileri ve sektörümüzün ileri gelenleri ile görüşerek potansiyelimizi paylaştık. Bu gün gerçekleştirdiğimiz çalıştayla birlikte çok önemli bir adım daha atarak Havacılık Kümesi Derneğimizin stratejik gelişim planını hep birlikte oluşturacağız” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından yapılan çalıştayda Havacılık Kümelenmesi Stratejilerinin değerlendirilmesi, küme potansiyelinin belirlenmesi,  hedef ve eylem planlarının tespiti yapıldı. Gelişen Havacılık sektörü içinde Eskişehir’in bölgesel ve uluslararası pazarlarda nasıl daha etkin yer alacağı tartışıldı.

Geniş bir katılımla yapılan çalıştaya, Havacılık Kümesi üyeleri ile, Anadolu ve Eskişehir Osmangazi Üniversiteleri, TÜBİTAK, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, HİBM Komutanlığı, THK, ESO, ATAP, SANGEM, ABİGEM ve BEBKA’dan katılım sağlandı. Çalıştay sonucunda ortaya çıkacak veriler, rapor haline getirilerek küme üyeleri ile ilgili kişi ve kurumlarla paylaşılacak.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika