spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Hava-İş sendikası greve hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

Hava-İş sendikası THY Teknik A.Ş ile ilgili toplu iş sözleşmesi uyuşmazlığı konusunda aşağıdaki açıklamayı yaptı:

       

THY teknik A.Ş’de 15.09.2010 tarihinde başlayan 2. Dönem toplu iş sözleşmesinde Uyuşmazlık Zaptının tutulduğu 19.10.2010 tarihine kadar 7 Oturum yapılmış, Uyuşmazlık sonrası, görev yapan Resmi Arabulucu ile de 2 oturum yapılmış ancak sendika teklifinin 21 Asıl 2 Geçici Maddesi üzerinde de herhangi anlaşma sağlanamamıştır.

       

Resmi Arabulucu Raporu 11.01.2011 tarihinde sendikamıza tebliğ edilmiştir.

       

Sendikamız yasal prosedür çerçevesinde bu tarih itibarı ile 6 iş günü bekleyecek, diğer 6 işgünü içinde GREV KARARI alacaktır.

       

Bu elbette bir yasal zorunluluk olup yasa gereği bu süre içinde grev kararı alınmadığında sendikanın yetkisi düşmektedir.

       

Hava-İş sendikası resmi veya teknik anlamda yapılan görüşmelerde yapıcı bir tutumla sorunların çözümlenmesi yönünde iyiniyetle davranmış, ancak işverenin her sorunu bir başka maddenin çekilmesi şartına bağlayan toplu iş sözleşme masasının tabiatıyla uyuşmayan ısrarlı tutumu neticesinde bugüne kadar hepimizin arzu ettiği mutlu sona erişilememiştir.

       

Uyuşmazlık konusu temel sorunlarda adım atıldığında ve her sorun kendi içinde şartsız tartışıldığında uyuşmazlığın çözümü kolaylaşacaktır.

       

Ancak buna rağmen işverence bir diretme yoluma gidilirse yasal haklarımız GREV dahil kullanılacaktır.
         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika