spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Güreşçiler, er meydanına uçarak geldi

Seçtiklerimiz

Fethiye’nin Ölüdeniz beldesinde 20 yıl aradan sonra geleneksel Ölüdeniz Yağlı Güreşleri yeniden başlatıldı. Ölüdeniz Belediyesi spor kompleksinde gerçekleştirilen güreşlere, Türkiye’nin dört bir yanından güreşçiler katıldı. Fakat en görkemli katılımı Kırkpınar Güreşleri Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil ve Kırkpınar Güreşlerinin üçüncüsü Sermest Bulut yaptı.

 

Özel bir yamaç paraşütü firması ile bin 900 rakımlı Babadağı’na çıkan pehlivanlar, yaklaşık yarım saat gökyüzünde süzüldükten sonra güreş meydanına indi. Pehlivanların saha inişi sırasında güreşler devam ederken, güreşçileri Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz karşıladı.    

 

“Uçmak güreş yapmaktan daha zormuş” diyen Kırkpınar Başpehlivanı Mehmet Yeşil Yeşil, ilk defa yaptığı yamaç paraşütü ile atlayışında büyük heyecan duyduğunu kaydetti.     Fethiye ve Ölüdeniz’in havadan daha güzel göründüğünü ifade eden Yeşil Yeşil’in ardından sahaya inen Sermest Bulut ise, “Dizlerimde derman kaldıysa bugün burada güreşeceğim. Uçuş beni çok heyecanlandırdı. Ve ilk defa bir güreş alanına yürüyerek değil de uçarak geldim. Bunu ömrümün sonuna kadar unutmayacağım.” dedi.  

 

 Güreşlere ev sahipliği yapan Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz ise güreş sporuna yeni bir tarz kazandırdıkları için mutlu olduğunu söyledi. Pehlivanları er meydanına havadan getirdiklerini kaydeden Yılmaz, “Bu şekilde pehlivanlarımız güreş yapacakları meydanı ve Ölüdenizimizin güzelliklerini havadan görme şansı buluyor.” ifadelerini kullandı.   

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika