spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Gül’ün uçağı rötarlı kalkış yaptı 

Seçtiklerimiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü Nijerya’ya götürecek uçağı, teknik sorunun halledilmesinin ardından Esenboğa Havalimanı’ndan hareket etti.

       

Konu hakkında bilgi veren DHMİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, uçakta teknik bir sorun yaşandığını, bunun giderilmesiyle birlikte Cumhurbaşkanı’nı götüren uçağın aprondan ayrıldığını bildirdi.

       

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, D-8 zirvesine katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere, THY’ye ait özel uçakla 13.35’te Nijerya’ya hareket etti.

       

Cumhurbaşkanı Gül’ü, Esenboğa Havalimanı’ndan, TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara Garnizon Komutanı Korgeneral Mehmet Emin Alpman ve öteki ilgililer uğurladı.

       

Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, bazı milletvekilleri, bilim adamları, gazeteciler ve çok sayıda iş adamı da Nijerya’ya gitti.

       

Bu arada, Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekileri taşıyan uçak, kısa süreli bir sorun nedeniyle yaklaşık 15 dakika gecikmeli havalandı.

       

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Meydan Nöbetçi Müdürü Kenan Kaymak, gazetecilerin soruları üzerine, ”sorunun küçük çaplı bir teknik sıkıntı” olduğunu, önemli bir sorun olması durumunda uçağın hareket etmeyeceğini belirtti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika