spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Göz kamaştıran yükseliş

Seçtiklerimiz

Türkiye son 9 aylık verilere göre büyümede dünya birincisi.Avrupa’yı halen sarsan kriz de, 2008’deki küresel kriz de, Başbakan’ın ifadesi ile "Türkiye’yi teğet geçti" ve geçmeye devam ediyor.Dinamik genç nüfusumuz, ihracat açılımlarımız meyvesini veriyor.

Türkiye bu ekonomik kalkınmasına paralel küresel markalar da üretmeye başladı.

Şüphesiz bunlardan birisi Türk Hava Yolları…

Euro-basketball liginin isim sponsoru, Barcelona ve Manchester United’ın resmi sponsoru.Bu durum sadece THY’nin marka bilinirliğini ve değerini artırmıyor, yabancı yolcu sayısını da artırıyor.2003’te 76 dış merkeze uçuş yapan THY, bugün bu rakamı 152’ye yükseltmiş.Uçulan nokta sayısı bakımından dünyada 7’nci büyüklükte…Latin Amerika’dan Afrika’ya kadar birçok yeni nokta var.

İşadamlarının işi kolaylaşıyor

Tabii bu durum Türk işadamlarının da, Türkiye ile ticaret yapmak isteyen o ülke iş adamlarının da işlerini kolaylaştırıyor.Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu dün medya yöneticilerine bilgilendirme yaptı.THY’nin göz kamaştıran başarısının sırrını "Türkiye’nin yükseliş rüzgârını arkamıza aldık" şeklinde özetliyor.Dünyanın dev havayolları ile arayı kapatmak tabii ki kolay değil.Ancak şimdiden THY toplam yolcu sıralamasında dünyada 21’inci sırada.Sadece yurtdışı değil yurtiçi uçuşlarda da özel hava yollarıyla rekabete rağmen THY açık ara önde.2011’de yurtiçinde yaklaşık 18 milyon yolcu taşınmış.Çok değil 9 yıl önce bu sayının 5 buçuk milyon olduğu gerçeği, havacılık sektöründeki çarpıcı büyümeyi ortaya çıkarıyor.

Türk halkı uçmayı sevdi

Türk halkı da uçuş konforunu keşfetmiş durumda.THY, hızlı büyüyen şirket olmanın avantajlarını da yaşıyor.Filo yaşı 6,31. Yani oldukça genç. Üstelik 2016’ya kadar 55 yeni uçağı daha bünyesine katacak. Filosundaki uçak sayısı 200’ü bulacak. Yolcu sayısı ve uçuşlarda yüzde 300’leri bulan artışlarla birlikte personel sayısı 9 yılda yüzde 174 artmış.Avrupa’da personel sayısında en verimli ikinci havayolu durumundalar.Faaliyet kârında da dünya sıralamasında 22’nci konumdalar.Başka bir deyişle, THY uçuşa geçmiş durumda.Allah nazardan saklasın!

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika