spot_img
spot_imgspot_img
15.8 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Gazze’ye 38 tonluk yardım

Seçtiklerimiz

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Dede, “Mısır’da bulunan ekibimiz içeriye 3 kamyon tıbbi malzeme ve gıda sokmayı başardı. Gazze’de dağıtımına başladık” dedi.

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın hazırladığı 38 tonluk ilaç ve gıdadan oluşan insani yardım kolileri Türk Hava Yolları’nın kargo uçağıyla Atatürk Havalimanı’ndan Gazze’ye gönderildi. Yardımlar Gazze’ye en yakın bölge olan Ariş Havaalanı’na, buradan ise Refah Sınır Kapısı kullanılarak Gazze’ye ulaştırılması hedefleniyor. Yardım kolilerinin iki gün sonra Gazze’ye ulaşması bekleniyor. İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in Gazza’ye yönelik saldırılarına başladığı günden bugüne Gazze’ye 450 bin TL tutarında ilaç, tıbbi malzeme ve gıda yardımı dağıttı. Şehit ve yaralı ailelerine de ilk etapta 200 bin TL’lık yardım yapıldı. Bunun yanı sıra içinde ilaç, ameliyat malzemesi, ağrı kesici, sargı bezleri ve iğneler bulunan 5 tonluk tıbbi malzeme Refah Sınır Kapısı’ndan Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Filistin Meclisi ve Sağlık Bakanlığı yardımlarından dolayı Türk halkına ve İHH İnsani Yardım Vakfı’na bir teşekkür mektubu gönderdi.

Bir basın toplantısı düzenleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan yardımcısı Yavuz Dede, İsrail’in Filistin halkına büyük bir zulüm örneği gösterdiğini belirterek, “Gazze’de insanlar büyük bir ambargoyla karşı karşıya kalmıştır.

İlaç, tıbbi malzeme, giyecek, yiyecek ihtiyaçları düzgün olarak karşılanmamış. Gazze’de hastaneler çalışmamakta ve atıl bir şekilde beklemekte. Çok sayıda yaralı var ve bunların çoğu kadın ve çocuktan oluşmaktadır. Oraya yardımda ulaştıramıyoruz. Mısır ile Gazze şeridi arasındaki kapının acilen açılmasını ve oradan tıbbi malzemeler ve yiyecek malzemelerin alınmasını istiyoruz. Şuan Mısır’da ekibimiz bulunmaktadır. Oradan içeriye 3 kamyon tıbbi malzeme ve gıdayı sokmayı başardık ve Gazze’de dağıtımına başladık. Önümüzdeki hafta içinde bir yardım gemisi hazırlıyoruz. Vatandaşlarında yardımıyla büyük bir yardım gemisi göndermeyi düşünüyoruz” dedi.

 

Timeturk

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika