spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Gaziantep Havalimanı lojistik merkez oldu

Seçtiklerimiz

Gaziantep Havalimanı depremzedelere yardım konusunda yabancı ülkelerin adeta lojistik merkez üssü oldu. Dünyanın dört bir tarafından hastane sedyesinden dikiş iğnesine kadar gönderilen yardım malzemelerinin tasnif edildiği havalimanından bugüne kadar çevre illerdeki deprem bölgesine 600’ü aşkın tır gönderildi.

Forkliftlerin gece gündüz demeden dolu gelen kargo uçaklarını boşaltıp tırlara yüklediği havalimanına, hergün ortalama 15 ila 20 yardım uçağı sürekli iniş yapıyor.Gaziantep havalimanı dünyanın dört bir tarafından gönderilen yardım malzemeleriyle iki haftadır adeta mekik dokuyor.

Yurtdışından gönderilen yardım malzemelerinin kabul merkezi olan havalimanı, hergün yabancı askeri ve sivil kargo uçaklarını ağırlıyor. Kardeş ülke Azerbaycan’dan komşu ülke Yunanistan’a, İsrail’den ABD’ye, Rusya ve Çin’den Hindistan’a, Japonya’dan Meksika’ya kadar yaklaşık 50’ye yakın ülke, yardım malzemelerini bu havalimanına yönlendiriyor. Katar ise hemen hemen her gün devasa büyüklükte biri askeri olmak üzere iki kargo uçağı yardım malzemesi gönderiyor.

SEDYEDEN DİKİŞ İĞNESİNE HER ŞEY VAR

Günde ortalama 15 ila 20 yabancı askeri ve sivil kargo uçaklarının iniş yaptığı havalimanında dikiş iğnesi ve ipliğinden tutun da ısıtıcı, jeneratör, yorgan, gıda maddesi, mutfak ve tıbbi malzeme, hastane sedyesi, ayakkabı, mont, iç çamaşırı, eldiven, odun ve kömür sobası gibi bir evde gerekli olan her türlü yardım malzemesi önce tasnif ediliyor.

Gaziantep Valiliği’nce tasnif edilen bu malzemeler daha sonra depolarda istifleniyor. Ardından deprem bölgesindeki il, ilçe ve köylerde hangi acil yardım malzemesi ihtiyacı varsa o bölgeye tasnif edilen yardım malzemeleri tırlara yüklenerek gönderiliyor.

Forkliftlerin gece gündüz demeden çalıştığı havalimanından bugüne kadar deprem bölgesine gönderilen tırların sayısının 600’ü aştığı belirtildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika