spot_img
spot_imgspot_img
12.7 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Fransa’nın Bordeaux-Mérignac havaalanı Avrupa’nın en kötü havaalanı seçildi

Seçtiklerimiz

Fransa’nın Bordeaux-Mérignac havaalanı, Avrupa’da uçağa binilebilecek en kötü yer olarak belirlendi.

Avrupa’da havaalanlarında bu yaz aylarında yaşanan kaotik bir dönemden sonra internet üzerinden tatil yeri arama motoru Holidu tarafından yapılan araştırmada, Bordeaux-Merignac havaalanı, Avrupa’nın en kötü Havaalanı olarak belirlendi.

Değerlendirmede 5 üzerinden 2,75 puan alan havaalanı, küçük bir havaalanı olması, oturma yerlerinin azlığı ve bu sene sık sık grevlere sahne olması yüzünden şikâyet konusu oldu.

Holidu, araştırmaya katılan yolculardan 5 bin 700’ünün şikâyetine maruz kalan bu havaalanı yerine trenle 3-4, otomobile 2-3 saat uzaktaki Toulouse-Blagnac havaalanının kullanılmasını tavsiye etti.

Girit adasındaki Kandiye ve İngiltere’deki Luton havaalanı Avrupa’nın en kötü ikinci ve üçüncü havaalanı seçildi.

Buna karşılık, Atina, Zürih ve Porto, Holidu’nun araştırmasında en iyi ilk üç havaalanı olarak belirlendi.

Son haftalarda etkileyici bir turist akışına sahne olan Atina Uluslararası Havalimanı, 5 üzerinden 4,4 puan aldı.

Araştırma, Yunanistan’ın bu yaz Avrupa’daki uçuş çılgınlığından nispeten zarar görmeden çıktığına ve rötarların Yunanistan’dan değil, Yunanistan’a yapılan seferlerde meydana geldiğine işaret ediyor.

Dart, mini-golf ve masa tenisi imkânı sunan Zürih havaalanı (İsviçre) ikinci, çocuklar için eğlence alanı sunan Portekiz’in Porto Francisco Sá Carneiro havaalanı üçüncü sırada yer aldı.

Fransa’da beş havaalanı 5 üzerinden 4 puanın üzerinde aldı.

Montpellier–Méditerranée, temizliği, düzeni güler yüzlü personeli ile dikkat çekerken, onu Tarbes-Lourdes-Pyrénées, Pau-Pyrénées, Calvi ve Brest havaalanları izledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika