spot_img
spot_imgspot_img
12.9 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Fransa, Ukrayna’ya uçak vermeye hazır

Seçtiklerimiz

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, gerekli şartların sağlanması halinde Ukrayna’ya savaş uçağı gönderilmesinin seçenek dışı olmadığını belirtti. ABD Başkanı ise uçak sorusuna ‘hayır’ cevabını verdi.

Almanya ve ABD’nin Ukrayna’ya tank gönderme kararının ardından şimdi de uçak talebi gündeme geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, gerekli şartların sağlanması halinde Ukrayna’ya savaş uçağı gönderilmesinin seçenek dışı olmadığını belirtti.

Macron, Hollanda ziyareti kapsamında bir araya geldiği Başbakan Mark Rutte’yle ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda liderler, başta Ukrayna-Rusya Savaşı olmak üzere göç ve Avrupa’da yeşil sanayiyi destekleme konularda açıklama yaptı.

SEÇENEK KAYIT DIŞI DEĞİL

Rutte ile görüşmelerinde Ukrayna meselesini ele aldıklarını ifade eden Macron, Ukrayna’yı her alanda ve gerektiği müddetçe desteklemekte kararlı olduklarını belirtti.

Ukrayna’ya savaş uçağı gönderilmesiyle ilgili bir soru üzerine, “Hiçbir şey seçecek dışı değil” diyen Macron, tansiyonu yükseltmemesi, Rus topraklarında kullanılmaması ve Fransız ordusunun gücünü zayıflatmaması durumunda Ukrayna’ya savaş uçağı verilebileceğine işaret etti.

BIDEN’DAN UÇAK YANITI: NO

Almanya’nın Leopard sevkine izin vermesiyle Norveç, Polonya, Finlandiya, İspanya, Hollanda gibi birçok Avrupa ülkesi düğmeye bastı, tankların haftalar içinde Ukrayna’ya ulaşması bekleniyor. Tank hamlesinin ardından Ukrayna’dan bu kez savaş uçağı talebi geldi.

Kiev yönetimi, ABD’nin ürettiği F-16 gibi jetler için bastıracağını açıkladı. Amerikan Politico dergisi, aynı günlerde tank kararıyla depreme yol açan Batılı müttefiklerin bir sonraki hamlesinin savaş uçağı olabileceğini yazdı.

Politico, Baltık ülkelerinin Ukrayna’ya savaş uçağı verilmesinde itici güç rolü oynadığını bildirdi. ABD Başkanı Joe Biden’a Beyaz Saray önünde bekleyen gazeteciler Pentagon’un Ukrayna’ya F-16 gönderip göndermeyeceğini sordu. ABD lideri basit bir şekilde ‘No-Hayır’ yanıtını verdi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika