spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Fransa askeri nakliye uçağı’na uçuş izni yok

Seçtiklerimiz

Türkiye, “Gördüğü lüzum üzerine” Fransa’nın bu talebine olumsuz yanıt (No fly zone for French military aircrafts) verince, Fransız askeri uçağı, mesafeyi uzatan alternatif bir rota kullandı.

TÜRKİYE’nin inkar yasası nedeniyle Fransa’ya karşı başlattığı yaptırımlar en fazla bu ülkenin silahlı kuvvetlerini olumsuz etkiledi. Fransa, inkar yasasının 22 Aralık 2011’de parlamentoda kabul edilmesinin ardından Türkiye’nin yaptırımlar uygulayacağını açıklamasına rağmen Ankara’nın nabzını yoklamaktan kaçınmadı.

Paris yönetimi, Ocak başında Afganistan’dan Fransa’ya gidecek bir Fransız askeri nakliye uçağı için Türkiye hava sahasının kullanılması amacıyla uçuş izni istedi.

Türkiye, “Gördüğü lüzum üzerine” Fransa’nın bu talebine olumsuz yanıt (No fly zone for French military aircrafts) verince, Fransız askeri uçağı, mesafeyi uzatan alternatif bir rota kullanmak zorunda kaldı.

Türkiye, inkar yasasından önce Fransız askeri uçaklarına yıllık paket halinde verdiği uçuş izinlerini iptal ederek, her uçuş için ayrı izin talebi getirmişti.

Bu durum Fransa’nın özellikle Afganistan, Ortadoğu ve Orta Asya’ya yapacağı askeri amaçlı uçuşları zora sokuyor. Fransız askeri uçakları uzun rota kullanmak zorunda kaldığından, uçuşların maliyeti de artıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika