spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Flair Havayolları’nın 67 Milyon Dolarlık Vergi Borcu Nedeniyle CRA”dan El Koyma Kararı

Flair Havayolları'nın Ottawa'ya 67 milyon dolar ödenmemiş vergi borcu CRA'nın el koyma kararına yol açtı

Seçtiklerimiz

Mahkeme belgeleri, Flair Airlines Ltd. şirketinin federal hükümete 67,2 milyon dolar ödenmemiş vergi borcu olduğunu ve Kanada Gelir İdaresi’nin havayolu şirketinin mallarına el konulması ve satılması için bir emir almasına yol açtığını gösteriyor.

Flair Havayolları, Boeing 737 Max filosu üzerindeki ithalat vergileriyle ilgili anlaşmazlık nedeniyle Kanada Gelir Ajansı’na (CRA) ödeme yapma planını uyguladığını açıkladı. İcra Kurulu Başkanı Stephen Jones, Federal Mahkeme’nin geçtiğimiz Kasım ayında alınan bir kararın, havayolu şirketinin operasyonları üzerinde herhangi bir etkisi olmadığını belirtti. Jones, e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, CRA ile karşılıklı olarak kabul edilen bir ödeme planını uyguladıklarını ve anlaşmanın detaylarının gizli olduğunu ifade etti.

CRA, ödeme planları konusunda şirketlerle anlaşma yapmaya çalıştıklarını, ancak belirli durumlar hakkında gizlilik nedeniyle yorum yapamayacaklarını belirtti. Şirket, el koymadan önce ödeme düzenlemelerine odaklandıklarını ve son çare olarak mülk veya varlıklara el koyabileceklerini ifade etti.

Öte yandan, Flair Havayolları, Airborne Capital’in kira ödemelerini düzenli olarak aksattığı iddiaları sonucunda dört uçağına el konulmasıyla ilgili mahkeme kararına dikkat çekti. Flair, bu duruma karşı çıkarak 50 milyon dolarlık bir dava açtı ve devam eden ödeme taleplerini “temelsiz” olarak savundu. Havayolu, son aylarda yüksek uçuş tamamlama oranı ve zamanında uçuş performansıyla başarı elde ettiğini vurgulayarak, rekabetin yoğun olduğu Kanada havacılık sektöründe kendine sağlam bir yer edindiğini belirtti. Ancak, WestJet, Lynx Air ve Porter Airlines gibi rakiplerle karşılaşan Flair, kış aylarında güneşli destinasyonlara odaklanarak rekabeti artırmayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika