spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

F-16’lar Havalandı Helikopterler Alçaktan Uçtu

Seçtiklerimiz

Afrin’e Zeytin Dalı Harekâtı’nın kırk ikinci gününde Raco’ya ulaşıldı. Batı cephesindeki kritik beldeye bu sabah başlatılan operasyona Türk özel kuvvetler askerleri ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri katılıyor. Operasyonu yerinde takip eden Reuters haber ajansı, çok sayıda fotoğraf geçti. Foto muhabiri Halil Aşavi’nin çektiği karelerde sisler içinde ilerleyen ÖSO unsurları göze çarpıyor.
 
Cepheden ilk zafer haberi saatler sonra geldi, Raco’nun kuzeyindeki Mesekanlı ve Mamalı köyleri YPG’li teröristlerden temizlendi. Güneydeki Atamanlı/Osmanlı köyü de aynı dakikalarda alındı.
 
Mesekanlı ve Mamalı köylerinde çekilen ilk görüntüler, sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, sokaklardaki terörist cesetleri göze çarpıyor. Raco’nun girişine ulaşıldığını son dakika olarak duyurdu. Doğan Haber Ajansı ise, ÖSO unsurlarının Raco belde merkezine girdiğini ve şiddetli çatışmalar yaşandığını aktarıyor.
 
Askerlerin şehit düştüğü tepe de alındı
 
İlerleme sırasında, dün sekiz askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepe de ele geçirildi.
 
F-16’lar Diyarbakır’dan havalandı
 
Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üssü’ndeki F-16 savaş uçakları, gün içinde peş peşe tam teçhizatlı ve bomba yüklü olarak Afrin’e doğru hareket etti. Belirlenen koordinatları vuran jetler, daha sonra üsse geri döndü.
 
Sınırda helikopter hareketliliği
 
Afrin bölgesine komşu olan Kilis’te öğleden sonra helikopter hareketliliği var. Kilis semalarında görülen ve alçak uçuş yaptığı gözlenen helikopter, sınır hattında bir süre dolaştıktan sonra Afrin kırsalına ilerledi.
 
Savaş uçakları vurdu 

Ayrıca Türk savaş uçaklarının bu sabah saatlerinde terör mevzilerine hava harekâtı düzenlediğini bildiriyor. Bombalanan alanlardan yükselen duman, Hatay sınır hattından da görüldü.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika