spot_img
spot_imgspot_img
7.6 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

Eximbank’tan 12 yıl vadeli kredi sağlayacağız

Seçtiklerimiz

Pegasus Havayolları Genel Müdürü Mehmet Nane, İngiltere Eximbank’tan 12 yıl vadeli kredi sağlayacaklarını söyledi.
 
Bloomberg HT’de 60 Dakika Programı’na konuk olan Nane, "Ülkemizde pandeminin başlangıcı 29 Şubat’ta oluştu ve 28 Mart’ta uçuşlar durduruldu ta ki 1 Haziran’a kadar. Geçen seneyi yüzde 50-60 uçuşla tamamlamış olacağız.

Bu durum sadece bizde böyle değil. IATA yayımladığı raporda önceki yıla göre yüzde 50 civarında küçülme, yolcularda azalma ve cirolarda da 370 milyar dolarlık azalış öngörüyor. Türkiye’ye karantina uygulayan ülkelerin sayısı arttıkça maalesef yurtdışına olan uçuş sayısında azalma gerçekleşiyor. Bunlar da ciddia anlamda yolcu ve ciro kaybına neden oluyor" dedi.

 
Nane "Pandeminin başlangıcından bu yana havacılık sektörünün ve tüm sektörlerin temel sıkıntısı girdideki azalma, çıktıları ise girdilerle orantıladığımızda eş oranda düşememesi. Bizim girdilerimiz satışlarımız ve satışlarımızda azalma var ancak çıktılarımızda bu oranda azalma olmadığı için bu durumda zarar etmeye başlıyoruz.

Bu zarar ise özkaynaklardan karşılanıyor. Özkaynakların yetersiz olduğu durumlarda dış kaynağa yönelmemiz gerekiyor. Bu da borç oluyor. Böyle bir ortamda Lufthansa ve KLM gibi dev firmalar da destek almak zorunda kaldı" şeklinde konuştu.

 
Nane konuşmasına şöyle devam etti, "Bizim kaynak ihtiyacımız iki boyutta oluyor. Bir tanesi günlük operasyonlarımız için değeri ise yatırımlar için. Örneğin bu hafta içinde filomuza beş uçak daha katılacak ve biz bunun finansmanını yurtdışından karşılıyoruz. Bu da İngiliz Eximbank kaynaklı 300 milyon dolarlık ve 12 yıllık bir kredi ile gerçekleşecek."
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika