spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ESAC, 1. Olağan genel kurulunu yaptı

Seçtiklerimiz

Dernekleşerek çalışmalarını sürdüren Eskişehir Havacılık Kümesi ESAC, 1. Olağan genel kurulunu yaptı. Eskişehir’deki havacılık firmalarını bir araya getirmeyi başaran küme, yaptığı genel kurulla Eskişehir’deki havacılık sanayinin geliştirilmesi için yapılabileceklerini konuştu.
 
Küme, üyelerinin gelişimi için uluslararası projeler üretecek. Bu kapsamda Eskişehir Havacılık Kümesi Derneği’nin uluslararası etkinliklerde tanınırlığının sağlanmasına yönelik üye şirketlere sektörel uluslararası pazarlama danışmanlığı hizmeti verilecek.
 
DÜNYA ÇAPINDA İŞLERE İMZA ATIYORUZ

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Yönetim Kurulu Başkanı Savaş M. Özaydemir, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Havacılık sektörünün Eskişehir için büyük öneme sahip olduğunu belirterek şunları kaydetti; “ Burada bulunan, havacılık ve savunma sanayi alanın da çalışan firmalarımız sadece ülkemizde değil dünya çapında işlere imza atmaktadır. Kurulan küme ile bir araya gelen bu firmalarımız yerli üretimi konuştuğumuz bu günlerde eminiz büyük işler başaracaktır. Hedefimiz 3 yıl içinde rekabet içinde işbirliği ile 5 kat büyümek olmalıdır. ESO olarak öncülük yaptığımız kümemizin başarılı işler yapacağına, şehrimizi bir adım daha ileriye taşıyacağına inancımız tamdır.”

 
YERLİ ÜRETİMDE KABİLİYETE SAHİBİZ
 
Toplantıda konuşan ESAC Başkanı Akın Duman’da 7 aydır çalışmalarını sürdüren derneğinin 9 üye ile çıktığı yola bu gün 23 üyesi ile devam ettiğini kaydetti. Duman daha sonra şunları söyledi; “İlerleyen zaman içerisinde üye sayımız daha da artacaktır. Türkiye’de süren önemli savunma ve havacılık projelerinde yer alan şehrimizdeki firmalarımız işbirliği ile artacak olan potansiyelleri ile daha da büyük işler başaracaktır. Yerli uçak ve yerli helikopter projelerinde önemli görevler üstlenebilecek kabiliyetlere sahibiz.”

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika