spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Ercan Havalimanı, Brüksel’de tartışılıyor

Seçtiklerimiz

Politis gazetesi: “Timbu (Ercan) Yeniden Servis Ediliyor” başlığı altında verdiği haberinde, Türkiye’nin AB sürecinin önündeki engellerin kalkması ve bu çerçevede Ankara Protokolünün uygulanabilmesi için Brüksel’deki bazı çevrelerin Türk hükümetiyle işbirliği içerisinde yeni bir formül arayışlarını sürdürdüklerini iddia etti.

 

Gazete, Türkiye’nin Ercan Havaalanının konuya ilişkin pazarlıkların merkezinde yer almasında ısrar ettiğini ve bu durumun Ercan Havaalanı konusunu Türkiye-AB ilişkilerinin dönüm noktası haline getirdiğini savundu.

 

Türkiye’nin tezlerinin AB Komisyonu ile bazı daimi temsilciler arasında karşılık bulduğunu ileri süren gazete, temel hedefin, Haziran ayında Türkiye’deki seçimlerin tamamlanmasının ardından, Macaristan dönem başkanlığı sona ermeden bütünlüklü bir önerinin gündeme gelmesi olduğunu da iddia etti.

 

Simerini gazetesi de; AB Komisyonu’nun Türkiye’deki seçimlerin ardından Türkiye’nin AB sürecini “buzdolabından çıkarmayı” hedeflediğini, bu çerçevede de doğrudan ticaret tüzüğünün ve Ercan Havaalanının gündeme getirilmesine ilişkin senaryoların mevcut olduğunu ileri sürdü.

 

Türkiye’nin müzakere sürecinin seçimlerden sonra ivme kazanmasını amaçlayan Komisyonun, doğrudan ticaret tüzüğünün gündeme getirilmesini hedeflediğini yazan gazete, tüzüğün onaylanmasının önündeki sorunun, Türkiye’nin “Kapalı bölge Maraş’ın BM şemsiyesi altına iade edilmesiyle birlikte G. Mağusa limanının ve Ercan Havaalanının açılması önerisinden başka hiçbir öneriyi kabul etmemesi” olduğunu savundu. Gazete, Ercan’ın açılmasının anahtar rol oynadığını vurguladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika