spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Enkaz, kaza kırım ekibi tarafından incelendi

Seçtiklerimiz

Bursa’da iki gün önce düşen helikopter enkazının, parçalanarak taşınacağı öğrenildi. Dünyada 68 Türkiye’de ise sadece bir tane olan VIP helikopterin, kuyruğunu düşmeden önce yamaca çarptığı, kurtulmak isterken söz konusu dağa çakıldığı ifade edildi.

 

Edinilen bilgiye göre, 2 gün önce Yenişehir’in Burcun köyü Arapdere mevkisinde düşen ve bir pilotun öldüğü, bir pilot ve teknisyenin de yaralandığı helikopter enkazının parçalanarak taşınacağı ifade edildi. Gündüzleri jandarma geceleri ise komandoların başında nöbet tuttuğu helikopter enkazı, dün Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı 6 kişilik kaza kırım ekibi tarafından incelendi. Helikopterin düştüğü yerin 100 metre altında kuyruğunu çarptığı, yükselmeye çalışırken 70 derece eğimli yamaca çarptığı belirlendi.

 

Dünyada 68 Türkiye’de ise sadece bir tane olan VIP helikopterin enkazı için bugün de İngiliz sigorta şirketi yetkililerinin olay yerine gelip inceleme yapacağı öğrenildi.

 

Helikopter enkazının şuan ki teknolojiye göre bir bütün olarak taşınmasının söz konusu olmadığı, sigorta şirketi yetkililerin yapacağı maliyet hesabının ardından helikopter parçalarının Türkiye’de bırakılıp bırakılmayacağı belirlenecek. Parçaların Türkiye’de kalması halinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ hangarına teslim edileceği öğrenildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika