spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Emirates’in hedefi Airbus 380’nı 120’ye çıkarmak

Seçtiklerimiz

Dubai merkezli Emirates Havayolları’nın yeni havaalanı hizmete girdiğinde dünyanın en büyük uçağı Airbus 380 sayısını 120’ye çıkarmayı hedeflediği ve halen gelecek nesil Boeing 777 uçakları için Boeing yetkilileriyle çalışmaya devam ettiği bildirildi. Emirates başkanı Tim Clark, yolcu sayılarının yılda yüzde 20 arttığını ve önümüzdeki beş yıl içinde bu oranın korunmasını beklediklerini söyledi. Clark, A380 için verdikleri 90 adet siparişin de yerine getirileceğini belirtti.

       

Başkan, aslında daha fazla sipariş vermek istediklerini fakat halen kullanılan şehir içerisindeki Dubai Havaalanı’nda yer kalmadığını sözlerine ekledi. Clark’a göre planlamacılar A380 için 120 rakamını vermelerine rağmen yer sıkıntısından dolayı 90’a inmek zorunda kaldı. Şehir dışında inşaatı devam eden ve yakın zamanda kargo hizmetleri vermeye başlayan yeni havaalanı tam kapasite hizmete girdiğinde de Emirates yeni A380 siparişi verecek.

       

Havayolunun hedefine göre yakın zamanda verilecek 30 adet A380 siparişinin değeri liste fiyatıyla 10 milyar doları bulacak. Hedefe ulaşıldığında da filodaki A380’lerin değeri 40 milyar doları aşacak.

       

Bunun yanı sıra Clark, rakip Avrupalı havayolları tarafından yapılan iddialara karşı "Emirates’e özel bir devlet desteğinin olmadığını ve petrol ihtiyacının hükümet tarafından amorti edilmediğini" vurguladı. Clark, "rakiplerin petrolün amorti edildiğini ispatlamaları durumunda ertesi gün istifa edeceğini" kaydetti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika