spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Emirates Dünya Çapında Uçuş Ağını Genişletiyor

Seçtiklerimiz

Filipinler’in Clark Havalimanı’na yeni seferi, Milano ve New York arasında yeni bir hattın başlatılması ve Brisbane’e yepyeni bir A380 seferiyle, Emirates’in geniş ağı yeni boyutlara ulaşıyor ve bütün bunlar dört farklı kıtada aynı günde gerçekleşiyor.

Dün sabah 04:40’da EK 338 sefer sayısıyla Dubai Uluslararası Havalimanı’ndan hareket eden Boeing 777-200LR Filipinler’in Clark Havalimanı’na gidiyordu. Ardından saat 09:05’te önce Milano’ya ve oradan da yeni transatlantik bağlantısı New York’a doğru yola çıkan EK 205 sefer sayılı Boeing 777-300 ER hareket etti. Sıradaki seferi ise Dubai’den 10.25’te hareket ederek Emirates’in yeni A380 destinasyonu Brisbane’e doğru yola çıkan EK 434 sefer sayılı uçuş oldu.

Emirates Havayolu Başkanı Tim Clark, Emirates’in uçuş ağı için son derece önemli bir gün olduğunu belirterek, “Atlas Okyanusu’nun iki yakasındaki iki büyük şehri birbirine bağlıyor, Filipinler’e yeni bir geçiş kapısı açarak Filipinler halkının dünyaya açılmasına destek oluyor ve filomuzun en iyi uçağıyla yeni bir destinasyona daha sessizce iniyoruz. Emirates dünyanın en iyi yaşam tarzı markası olma yolunda ilerlerken, tüm bu faaliyetler büyüme ölçeğimizin boyutlarını, giderek genişleyen uçuş ağımızın kapsamını ve insanları, fikirleri ve kültürleri buluşturmadaki rolümüzü gösteriyor” dedi.

Clark Havalimanı, Emirates’in Manila’dan sonra Filipinler’deki ikinci geçiş kapısı olacak. Havalimanı başkentin 80 kilometre kuzeyinde, Angeles City’de yer alıyor. Bölge, 17 milyon kişiyi barındıran bir havza olması nedeniyle, yeni bir turizm ve ticaret merkezi olmaya hazır durumda.

Halihazırda New York ve Milano’ya uçuşları bulunan Emirates, bu iki hatta yeni seferi ile hem direkt uçuş hem de premium ürün sunumu anlamında yeterli hizmet almayan bu iki hareketli ticaret şehrine transatlantik bağlantı sağlıyor. ABD’de JetBlue ve Avrupa’da Easyjet ile yapılan anlaşmalar sayesinde müşteriler New York üzerinden ABD uçuşlarına ve Milano üzerinden Avrupa uçuşlarına kolaylıkla aktarma yapabilecek. Milano-New York bağlantısı ile birlikte Emirates, Amerika’da İtalyan nüfusunun en yoğun olduğu New York’a günlük sefer sayısını üçe çıkarmış oluyor.

Emirates’in 22’inci A380 destinasyonu olan Brisbane’e çift katlı uçakla tarifeli sefer düzenleyen ilk havayolu olması, Queensland Eyaleti seferlerinin 10’uncu yıldönümüne yakışan bir gelişme oldu. A380 uçağının Brisbane’den ayrılıp Auckland’e doğru devam etmesiyle birlikte Emirates için yeni bir A380 noktası yaratılmış olacak. Auckland, Emirates’in uçuş ağında Dubai dışında havayolu şirketinin Brisbane’den gelen EK 434, Sidney’den gelen EK 412 ve Melbourne’den gelen EK 406 ile üç A380 uçağının aynı anda yerde buluştuğu tek yer olacak.

2013’te şimdiye kadar Varşova, Cezayir, Tokyo Haneda ve Stockholm seferlerini başlatan Emirates, gelecek aylarda Conakry-Gine, Sialot-Pakistan, Kabul, Kiev, Taipei ve Boston seferlerini başlatmaya hazırlanıyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika