spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Embraer, 1800. E-Jet’i Teslim Etti: Royal Jordanian Airlines, E-Jet Ailesi Büyüyor

Seçtiklerimiz

Embraer, 1800. E-Jet üretim uçağının teslimini kutladı.

Teslim töreni, yeni E190-E2 uçağının, ticari uçak kiralama şirketi Azorra’ya ait olduğu ve Royal Jordanian Airlines’a teslim edildiği Embraer’in São José dos Campos, Brezilya tesislerinde gerçekleşti.

“Embraer ve E-jet programının kilometre taşlarında yer almak bizi çok mutlu ediyor. Royal Jordanian ve Embraer arasındaki uzun süredir devam eden işbirliğini ve Azorra gibi değerli ortaklarımızın desteğini takdir ediyoruz,” diyen Royal Jordanian Airlines’ın Başkan Yardımcısı ve CEO’su Samer Majali, “E2 uçak ailesi, stratejik hedeflerimizi destekliyor ve bölgesel bağlantılar ve büyüme vizyonumuzla mükemmel bir şekilde entegre oluyor” şeklinde konuştu.

Royal Jordanian Airlines, hizmetteki dört ilk nesil E-Jetlerine üçüncü E2 uçağını teslim aldı. Mayıs 2023’te duyurulan bir siparişin parçası olan bu edinim, listede 635 milyon dolar değerinde olan toplam sekiz E2 uçağı içeriyor. Sipariş, dört adet E190-E2 ve dört adet E195-E2 uçağı içeriyor.

2004 yılında başlatılan Embraer E-Jet programı, üreticisine göre 60’tan fazla ülkede 90 havayolu ve kiralama şirketinin filolarına hizmet etmiştir. E190-E2, E-Jet ailesinin ikinci nesli olan, 150 koltuk altı pazar için en sessiz, en az kirleten ve en yakıt verimli uçak olarak pazarlanmaktadır.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika