spot_img
spot_imgspot_img
7.7 C
İstanbul
Salı, 19 Mart 2024

EasyJet’ten 10 bin uçuş iptali

Seçtiklerimiz

İngiltere’deki havalimanlarında yaşanan kaos nedeniyle hava yolu şirketleri uçuş planlamalarında kesintiye gidiyor. Hükümet ise kullanılmayan slotlarla ilgili hava yolu şirketlerinin lehine bir karar aldı.

İngiltere’deki havalimanlarında personel eksikliği nedeniyle büyük bir kaos yaşanırken, hava yolu şirketleri uçuşlarında kesintiye gitmek zorunda kalıyor. Seyahat acenteleri ise, iptal ya da öteleme ek yük getirmesine rağmen, uçuşların azaltılmasından memnun.

EasyJet 10 bin uçuşunu iptal etti

Havalimanından yaşanan personel sıkıntısı nedeniyle bu havalimanınında en büyük operasyonu yapan EasyJet’in temmuz ve ağustos aylarındaki 10 bin uçuşunu iptal etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Hükümet ise, slot kullanımında geçerli olan “kullan ya da kaybet” kuralında affa gitti.

EasyJet’in temmuz-eylül arasındaki planlaması 2019’un yüzde 97’si iken, bu planlama yüzde 90’a düşürülerek toplamda 160 bin uçuşa düşürüldü.

2019’un yüzde 50 gerisinde

Yaz sezonu boyunca Gatwick Havalimanında günde 900 uçuş yapmayı planlayan şirket, bu sayısı temmuz için 825’e, ağustos için ise 850’ye düşürdü.Şirketin şu anda bu havalimanında 2019’un yüzde 50 gerisinde olduğu kaydedildi.

Bu sorunla başa çıkmak zorunda olduklarını söyleyen EasyJet CEO’su Johan Lundgren, iptallerle ilgili net sayı vermedi. Lundgren müşterilerin önemli bir bölümünün sorundan etkilenmeyeceğini söylemekle yetindi.

Türkiye etkileniyor mu?

EasyJet’in yaptığı uçuş iptallerinin şu aşamada 1 saate kadar olan uçuşları kapsadığı, Türkiye veya onun ayarındaki ülkelerin şu aşamada iptallerden etkilenmediği kaydedildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika