spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Easyjet Hollanda ve Almanya’dan da Türkiye’ye operasyonlara başlıyor

Seçtiklerimiz

Burak Tonbul, Turizmdays.com’a yaptığı açıklamada, partneri olan Easyjet’in 2021 yılı için İngiltere’den Türkiye’ye koyduğu koltuk sayısı 1 milyon olduğuna dikkat çekerek, ”Bu çok önemli bir rakam. Bizde bu rakamın gerçekleşmesi, hatta üzerine çıkılması için gereken her türlü desteği vereceğiz” dedi.

Diğer Avrupa pazarlarından da Easyjet’in operasyonlarının olacağını vurgulayan Tonbul, ”Hollanda’dan bu operasyon başladı. Almanya’dan da Alman Sivil Havacılık ile Türk sivil havacılığın anlaşmalarını bekliyoruz.

Anlaşma gerçekleştiği andan itibarende Almanya’dan da uçuşlar başlayacak. Diana turizm olarak Türk turizmine olan hizmetlerimiz bundan önceki yıllarda olduğu gibi bundan sonra da devam edecek.

Biz yeni işbirliklerle, yeni partnerlerle yeni enstrümanlarla Türk turizmine hizmet etmeye, ülkemize turist getirmeye devam edeceğiz. Bu sene çok ağır bir travmadan çıkıyoruz. Bu nedenle rakam konuşmak doğru değil. Getireceğimiz her misafir çok değerli olacak. Bu nedenle bunu sayı hedefi olarak küçültmek istemem” dedi.

Satıcı acenteler desteklenmeli

Çok hassa bir dönemden geçildiğine değinen Tonbul, ”İngiltere’de, Türkiye’de, Almanya’da, Rusya’da bütün kaynak pazarlarımızda satıcı acentelerin sıkıntıları var. Sonuç itibariyle direk satışların dışında birebir müşteri ile muhatap olan, satışı yapan bağımsız acentelerin ciddi manada bu süreç içerisinde desteklenmesi gerekiyor.

Tüm kaynak pazarlarda bu destek alınmazsa önümüzdeki günlerde ciddi zorluklar içerisine girecekleri bir sır değildir.

Bu nedenle sezonun iyi gelebilmesi için bu satıcı acentelerin desteklenmesi lazım. Ama bu kredi verilerek değil. Vergilerin silinmesi gibi çeşitli desteklerle olmalı. Bu destekler şart” diye konuştu.

Avrupa ve İngiltere pazarlarında çok büyük beklentiler içerisine girmemek gerekir

Avrupa, ingiltere ve Batı pazarlarında turizm açısından 2021 yılının 2020 yılından mutlaka daha iyi olacağına işaret eden Burak Tonbul, şunları söyledi:

”Bu ne kadar doyurucu olur, bir soru işareti. 2021 yılının ne kadar iyi olacağını, 2019 yılı rakamlarına ne kadar yaklaşacağımızı şu anda bilemiyoruz.

Burada bir sürü motivasyon var. Aşılama var. İnsanların aşılanmış olmalarına rağmen seyehate çıkma motivasyonu var. Ekonomik durumlar var. Gidecekleri ülkelerin güvenirlilikleri var. Uçak şirketlerinin koyacakları kapasiteler var.

Bir sürü etken var. 

2021 yılı için Avrupa ve İngiltere pazarlarında çok büyük beklentiler içerisine girmemek gerekir. Toparlanma süreci bir kaç yıl alacaktır. Burada Türkiye’nin şanslı olduğu noktalar var.

Otellerimiz güvenilir otel setifikasını almış, otellere gelen tekrar müşteri oranı çok yüksek. Yeni dönemde insanlar yeni maceralar aramayacaklardır. İnsanlar güvendikleri, bildikleri yerde tatil yapacaklardır.

Tur operatörleri ile gitmek isteyeceklerdir. Türkiye gerek tur operatörü destinasyonu olması ve güvenilir otel sertifikası almış olması, gerek tekrar müşterisinin çok olması sebebiyle 2021 yılında rekabet ettiği ülkeler arasında öne çıkacaktır.

Herkes çok sıkıldı, bunaldı. Herkes evinden çıkmak, tatile, restoranlara gitmek ve kendisini dışarıya atmak istiyor. Böyle bir motivasyonda var. Bunu unutmamak lazım. Kesin olan bir şey var. 2021 yılı mutlaka ve mutlaka çalışmak zorunda.”

Türkiye kuvvetli bir tur operatörü destinasyonudur 

Burak Tonbul, ”Türkiye’de tur operatörlerinin payı yüksek. Ancak Avrupa ölçeğinde tur operatörlerinin payı azalıyor, direkt rezervasyonlar artıyor diyebiliriz. Ama Türkiye için bu söylenemez.

Türkiye kuvvetli bir şekilde tur operatörü destinasyonudur. Bakıldığında Rusya’nın tamamı, Avrupa’nın neredeyse tamamı Türkiye’ye tur operatörü ile seyahat ediyor. Bugünkü konjoktürde bu durum aynen devam edecektir ama orta vadede ne olur bilemem” diye sözlerini tamamladı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika