spot_img
spot_imgspot_img
17.9 C
İstanbul
Perşembe, 28 Mart 2024

Dünyada 250 milyon turist seyahat etti

Seçtiklerimiz

Uluslararası turizm, artan önemli ekonomik ve jeopolitik zorluklara rağmen pandeminin etkisinden güçlü ve istikrarlı bir toparlanma belirtileri göstermeye devam ediyor.

Birleşmiş Milletler dünya Turizm Örgütü’nün (UNWTO) Dünya turizm Barometresi’ne göre, uluslararası turist sayısı, 2022’nin ilk beş ayında, yaklaşık 250 milyona ulaştı.

Bu sayı Ocak-Mayıs 2021 arasındaki 77 milyon varışla karşılaştırıldığında sektörün pandemi öncesi 2019 seviyelerinin neredeyse yarısını (%46) toparladığı belirtildi.

Bu dönemde Orta Doğu (+%157) ve Afrika (+%156) büyüme yaşadı. Ancak 2019 göre % 50 dolayın düşük kalındı. asya ve Pasifik turist varışları ikiye katladı.

Karayipler ve Orta Amerika başta olmak üzere, Güney Akdeniz, Batı ve Kuzey Avrupa tarafından takip edilen birkaç alt bölge, pandemi öncesi seviyelerinin %70 ila %80’ini geri kazandı.

UNWTO Genel Sekreteri Zurab Pololikashvili, “Turizmin canlanması dünyanın birçok yerinde hız kazandı ve yoluna çıkan zorlukların üstesinden geldi” dedi.

Pololikashvili, “2022’nin geri kalanında ve sonrasında sektörü etkileyebilecek ekonomik ters rüzgarlar ve jeopolitik zorluklar” göz önüne alındığında da dikkatli olunmasını tavsiye etti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika