spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dünya Sportif Havacılığında, Bir İlke İmza Atıldı

Seçtiklerimiz

Türk Fikir Sahiplerinden Avrupa ve Türkiye’de Bir İlk


Su üstünde motorlu bir tekneye bağlı olarak takriben 1.500 metreye varan uzunlukta suda çekilip gerekli irtifaya ulaştığında; bağlantı ipinin bırakılmasıyla birlikte sporcular yaklaşık 30 dakika kadar havada serbest uçuş yapıyor. Sonrasında ise bu sportif uygulamaya özel tasarlanmış “floot” adındaki mekanizmaların yardımıyla tekrar denize iniş gerçekleştiriyor.

 

Rüzgârın her yönden esebildiği durumlar göz önünde bulundurularak kalkış ve iniş yapabilme yeteneğine sahip olması nedeniyle bu sistemin dizayn edildiği bildirildi. Kullanılan motorlu tekne de aynı şekilde özel bir tasarıma sahip. Sadece bu sportif uygulama için mercan yat mühendisleri tarafından tasarlandığı ifade ediliyor. İlgililerden edinilen bilgilere göre 35 farklı ülkeyle eğitim ve tekne satış anlaşmaları yapılmış durumda.

 

Tasarım ve faaliyet grubu ise Türkiye olarak bu sportif uygulamanın dünyadaki öncüsü ve ülkemiz için döviz getirici bir etkisi olacağı kanaatinde. Özellikle turizm sektörüne yeni bir sportif uygulama kazandırıp dünya ülkeleri arasında öncü konuma geçtikten sonra bu sporu yapacak kişilerin sayısının artırılması da hedefleniyor. Türkiye’de yetiştirilecek sportif pilotların yakın gelecekte yurtdışına da gönderilip faaliyet çevresinin geliştirilmesi ve kısa zamanda ülkemiz genelindeki sahil şeridinde geniş bir biçimde gerçekleştirilen bir sportif uygulama haline getirilmesi arzulanıyor.

 

Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) Yelkenkanat Branş Başkanı Bayezid YILDIRIM, THSF Yelkenkanat Pilotları Fatih BAKIRÇAY ve Özgür ÇİFTÇİ tarafından tasarlanan bu sistem, Marmaris’teki Elegance Otel İşletmecisi Mehmet YILDIZ’ın istasyonunda imalata geçirildi. Dünyaca popüler olan “Parawinch” sitesinde izlenme rekoru kıran uygulama videosuna yönelik olarak; izleyiciler tasarım ekibine kendi ülkelerinde de bu faaliyetin yapılması yönünde teklifler gönderdikleri bildirildi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika