spot_img
spot_imgspot_img
10.4 C
İstanbul
Cuma, 29 Mart 2024

Havaiş Seçimleri ve Operasyon

Seçtiklerimiz

Değerli okurlarımız ve kıymetli THY AİLESİ kaleme aldığım gerçekler hepinizi üzecek biliyorum. Bazı kişiler gerçeklerin su üstüne çıkmasından ötürü de CİDDİ RAHATSIZ olacaktır. Bilmenizi isterim ki geleceğinize çok yönlü oyunlarla OPERASYON çekilmektedir. Bu operasyon kimi yerlerde kamyoncular ve taksicilerle, kimi yerlerde ise sizdenmiş gibi gözüken kişilerle yapılmak üzere planlandı ve DÜĞMEYE basıldı.

Şuan ki Hava-İş yönetiminin bir önceki seçimleri nasıl kazandığını hepimiz biliyoruz. Tabi ki bunu onlar sizlerden daha iyi biliyor. Peki, sizce SEÇİMLERE ve geleceğinize OPERASYON çekilmeden yani sizlerin hür iradeleri ile 2017 HAVA-İŞ seçimlerinin yapılmasına müsaade edilmiş olsa çıkacak sonucun nasıl bir sonuç olduğunu sizlerde en az benim kadar biliyor veya tahmin ediyorsunuzdur.

‘Bana dokunmayan yılan bin yaşasın’ moduna sokuldunuz, ekmeklerinizle ve geleceklerinizle korkutuldunuz ve hatta insani, vicdani tüm duygularınız köreltildi. Ve siz çalışanların sadece ÜÇ MAYMUNU oynamasına müsaade edildi. Bundan sonra netice olarak hiçbir şeyi hissetmeyecek, duygusuzlaştırılacak, korkuyla yaşayacak ve mecburen istemeseniz de ikiyüzlü olmaya MAHKÛM bırakılacaktınız. Eminim şimdi kendinizi azıcıkta olsa sorgulayacak, Evet ben THY A.O öncesi böyle bir varlık değildim diyeceksiniz. Ben iyilik yapmayı seven, haksızlığa karşı dik duran ve sorgulayan biriydim diyecek ve bana hak vereceksiniz.

Malumunuz HAVA-İŞ seçimleri yaklaşıyor ve siz değerli THY çalışanlarına çok ama çok büyük iş düşüyor. Eğer büyük oyunu görmez, sizlere çekilen operasyonu anlamaz, sendikaya ödediğiniz aidatların hesabını sormaz, bu gidişata DUR demez ve birlik, beraberlik içinde hareket etmezseniz şuandan sesini duyduğum ve seçimlerden sonra da GÜMBÜR GÜMBÜR gelecek olan kamyoncuların ve taksicilerin altında kalacak mesai arkadaşlarınızın nasıl ekmekleri ile oynadılarsa unutmayın aynısı sizlerin de başına er ya da geç örülecektir. Çok iyi biliyoruz ki, dünya etme bulma dünyası.. Ve kim ne ekerse onu biçecektir. Geçmişiniz aynanız olmalıdır, velhasıl kelam olaylar vuku bulmadan yani gerçekleşmeden önlem almanız gerekmektedir. Nasıl mı?

Şimdi sözü daha fazla uzatmadan yaklaşan Hava-İş seçim süreçlerini NESNEL ve TARAFSIZ bir şekilde aktaracak gerçekleri önceden görerek daha iyi sorgulayacaksınız. Geleceğinize, mesai arkadaşlarınıza, sendikanıza nasıl sahip çıkmanız gerektiğini bilmek durumunda ve hatta zorundasınız. Tüm gerçeklere rağmen yine de KARAR ve TAKDİR ise sizlerin olacaktır..!

Olaylar ve Operasyonlar;

OPERASYON-1: Hava-İş Yönetiminin, Anadolu da bulunan hiçbir delegesine güvenmemektedir. Ve güvenmediği için Anadolu şehirlerindeki tüm delegelerini 4 şubeye (Ankara, İzmir, İstanbul ve Antalya) bağlamış durumda. Yani Anadolu şehirlerinden gelecek 50 delegeleri için bir nevi önlem aldılar. Ne yazık ki hiçbirine güvenleri yokmuş. Bu delegeler ve çalışanlar ise artık bağlı bulundukları şubeye gidip sadece oy kullanabilecekler. Peki, 50 delege nereye aktarıldı? İddialara göre çok değer verdikleri kamyon ve taksicilere aktarıldığıdır.

OPERASYON-2: Hava-İş Yönetimi kamyon, taksici, balonculardan oluşan üye sayısını herkesten sır gibi saklamaktadır. İddialara göre ise toplam sayıları 750 -1.000 civarında kamyoncu, taksici v.b diğer üyeleri mevcut. Peki, kamyoncu üyelerine nerede oy kullandıracaklar? Ağırlıklı olarak tüm paravan şirketlerini ortaya basın aracılığıyla döken ve sizin helal aidatlarınızın yani TRİLYON PARALARINIZIN nasıl fütursuzca haram bir şekilde harcandığını korkusuzca dile getirip uyanmanıza vesile olan ANKARA ve İSTANBUL şube başkanlarını devirmek için kullanacaklar. Size düşen en asli görev ise; Ankara ve İstanbul şube başkanlarınıza bu dik duruşlarından dolayı destek vermek ve seçim zamanında ise oyunuzu bu oyunları bozmak için kullanmanız olacaktır. Biliniz ki, bu kararınız dahi başlı başına bir erdemlik ve bir duruş olacaktır.

OPERASYON-3: Hava-İş Yönetimi operasyonun en büyüğünü UÇUŞ İŞLETMEYE çekmiştir. 2013 yılı Hava-İş seçimlerinde 10.500 çalışanı olan Uçuş işletme (Pilot ve Kabin Memuru) 95 delege ile temsil edilirken, 2017 yılında 15.500 çalışan sayısına ulaşmış ve 4 yılda 5.000 personel alımı ile çalışan sayısını artırdığı gözlemlenmiştir. Yani THY A.O çalışanlarının %70’ini oluşturan uçuş işletme başkanlığı çalışanları 2017 seçimlerinde 140-150 Delege ile temsil edilmesi beklenirken yapılan operasyonlar ile 2013 yılından daha az bir delege ile yani 90 Delege ile temsil edileceği sendikaca deklere edilmiştir.

Akabinde Uçuş İşletmenin sadece Kpt. İskender Çarkçı tarafından tek başına ‘Zeytin Dalı Grubu’ tarafından da temsil edilmesi ve farklı rakiplerin çıkmasının da engellenmesi ise çok gariptir. Bilakis İskender Bey bu zamana kadar hiçbir sendikal faaliyette bulunmamıştır ve bir anda kendini bir yeni oluşumun başında görmüştür. Hali hazırda ise Hava-İş Yönetiminin ise uçuşta olmaması bence çok garip bir olaydır. Hava-İş yönetimi uçuş işletmede çıkamayacağını çok ama çok iyi bilmektedir. Evet, ama bu orada farklı bir operasyon yapacağı anlamınada gelmez. Sayın Kpt. İskender Çarkçı’ya bu vesile ile seslenmek isterim;

Sayın Çarkçı; Uçuş işletmede delegelerinizi kimler belirlemektedir? Peki, belirlenen delegeleriniz daha önce herhangi bir oluşumun içinde olmuş mudur? Malumunuz tüm çalışanların gözü sizlerde yani uçuş işletmededir ve biliyorsunuz ki omuzlarınızdaki yük çok ağırdır, vebali büyüktür. Eğer farklı bir senaryo ve operasyon içine çekildiğinizi hissediyorsanız (bence farkında olmadan çekiliyorsunuz). Lütfen geç olmadan, işler dönülmez hale gelmeden akl-ı selim hamleler yapınız. Biliniz ki rakipleriniz tüm ama tüm hesapları tek başına kazanmak üzere ve bunu sadece operasyonlarla yapabileceklerini çok iyi bilmektedirler. Ve sizlerde çok iyi biliyorsunuz ki 90 Delege ile Hava-İş Yönetimine Başkan olmanız imkânsızdır. Fakat kazanmakta tabikide imkansız değildir.

Sayın Çarkçı; şahsınıza arkadan sonradan çekilecek operasyonlara karşı olduğumu ve uyarımı dikkate almanızı isterim. Size farkında olmadan gizli operasyon çekildiğini anlamanız adına veya delegelerinizle gerçekten yol yürüyeceğinize emin olmanız adına ayrıca ilerde de şahsınıza çekilecek bir operasyonu da engellemek ve elinizde bir koz olması adına ………size âcizane bir fikrim olacak yaparsanız size olan güveni pekiştirmiş olacaksınız. Peki, Bu güven Nasıl olacak? Anadolu Şubesi Bşk. Sayın Sezgin Uzun tarafından Hava-İş yönetimine açılan davanın aynısını siz ve delegelerinizde ayrı bir dava olarak açarsanız veya aidatlarınızca paravan şirketlere aktarılan Trilyon paraların hesabını sizde sorar ve davanızında arkasında durursanız size olan inancımız ve güvenimiz tam olacaktır. (Maalesef bunu sizin ve delegelerinizin yapacağını da asla tahmin etmiyorum)

NOT: Anadolu Şube Bşk. Sayın Sezgin Uzun, bu açtığınız davaların süreçlerini ve mahkemeye sunduğunuz kararları çalışanlarınızla açık paylaşmanız, göstermeniz ve desteklerini de almanız için mücadele vermenizi istiyorum. Yoksa sizin elinizle de Hava-İş yönetiminin tüm geçmişlerini temizlemeye yönelik operasyon çektiklerine kanaat edeceğim.

Hava-İş Yönetimine TALİP Sayın Adaylar;

THY A.O Çalışanlarının size inanması ve güvenmesi için; İlk işiniz ve önceliğiniz Sendika aidatlarınızın nerelere harcandığı ve paravan şirketlere aktarılan aidatlarınızın hesabını sormak ve bu işin peşini bırakmamak olacaktır….. Yoksa Ha Ali Kemal gelmiş, Ha İskender, Ha bir başkası ne fark eder, Haksız mıyım ?

Yukarda belirttiğim üzere, kayıp delege sayıları yani Uçuş işletmeden tahmini 50 Delege ve Anadolu Şehirlerinden de tahmini 50 Delege farklı yerlere kanalize edilmiş ve yılların sendikası HAVA-İŞ ve geleceğiniz ne yazık ki kamyoncuların ve taksicilerin oylarına bağlı bırakılmıştır. Lütfen seçimleri takip ve analiz ediniz ve sendikanıza, aidatlarınız için mücadele veren şube başkanlarınıza sahip çıkınız………! Geleceğiniz ve ekmeğiniz için tüm operasyona karşı uyanık olmalısınız…!

Bu vesile ile….!

Kurban bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.

27Saygılarımla…

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika