spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dünya sağlık turizminin başkenti İstanbul

Seçtiklerimiz

Türkiye’nin sağlık turizminde yaptığı atakların sonucunda İstanbul Dünya sağlık turizminin başkenti oldu. Hastanelerde her yıl turist ve yabancı hasta sayısı artarken Monaco’da yapılan kongrede Dünya Sağlık Konseyi Turizm Konseyi’nin ofisi İstanbul oldu. Dünyanın sağlık turizmi İstanbul’dan yönetilirken konseye üye dünyada sağlık turizmini yöneten 49 ülkenin başkanı Türk turizmci Emin Çakmak oldu. Dünya Sağlık Turizmi Konseyi Başkanı Emin Çakmak, “ Türkiye dünya sağlık turizminden aldığı payı giderek artırıyor. Termal, spa ve medikal alanlarda gerek yatırımların kalitesi gerekse rekabetçi fiyat uygulamalarıyla her yıl daha fazla turist çeken tesisler, Türkiye’yi bir üst lige çıkardı. Öyle ki Monaco’da bulunan Dünya Sağlık Konseyi Turizm ofisi İstanbul’a taşındı. Türkiye Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, "Konseye 49 ülke. Bir anlamda bu ülkelerin sağlık turizminde başkenti olduk" dedi.

GELİRDE İLK ÜÇTE

Dünya Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Emin Çakmak, bu unvan başka bir ülkenin yöneticisine gitse bile İstanbul’un merkez olarak kalmaya devam edeceğini söyledi. Çakmak, kamuoyunda Türkiye’nin sağlık turizminde dünyada ilk 10’da olduğu yönündeki belgelere de dikkat çekerek şöyle konuştu: "Bu bilgi yanlış. Ne 10’u? Türkiye, Amerika ve Almanya’dan sonra gelirde ilk üç arasına giriyor. Turist sayısında ise listenin ilk beşindeki ülkelerdeniz.”

Türkiye’nin sağlık turizminden 4.2 milyar dolarlık gelir elde ettiğini kaydeden Çakmak, bunun 3 milyar dolarının tıp turizminden, 1.2 milyarının da termal ve spa’dan geldiğini vurguladı. 7 yıl önce Türkiye’nin sağlık turizminde 21’inci sırada olduğunu hatırlatan Çakmak, yatırımların kalitesi ve bölgenin potansiyeliyle daha da ileri gidileceğini söyledi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika