spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dünya İlk Jetpack Yarışlarına Hazır mısınız? İşte İlk Tarih!

Jetpack devrimi spor dünyasına taşınıyor! İlk Jetpack yarışı için geri sayım başladı

Seçtiklerimiz

Jetpack kıyafetleri üreten ve geliştiren firmaların sayısı hızla artarken, bu teknoloji artık spor dünyasında da yer buluyor. Öncü şirketlerden biri olan Gravity Industries, dünyanın ilk Jetpack yarışının 28 Şubat’ta gerçekleştirileceğini duyurdu.

Richard Browning’in liderliğindeki Gravity Industries, yıllar öncesine dayanan jet giysileri girişimleriyle dikkat çekiyor. Bu teknoloji, askeri alanda çeşitli potansiyellere sahip olmasına rağmen, şimdi spor faaliyetlerine de adım atmaya hazır. Gravity Industries, sırt ve kollara entegre edilmiş türbinlerden oluşan Jetpack’leriyle 28 Şubat’ta Dubai Limanı ile Skydive Dubai arasındaki alanda düzenlenecek dünyanın ilk Jetpack yarışına ev sahipliği yapacak.

Gravity’nin jet giysileri, 1.050 beygir gücünde ve 27 kg ağırlığındaki türbinlerle uçma deneyimini fiziksel bir makine haline getiriyor. Yaklaşık 483.000 dolara satın alınabilen bu cihazlar, yıllar süren testlerin ardından şimdiye kadar askeri tatbikatlar ve sergi uçuşlarına ev sahipliği yapmıştır.

Dubai Boat Show’un bir parçası olarak gerçekleştirilecek bu heyecan verici yarış, 8 pilottan oluşan bir ekip tarafından katılacak. Yarışın nasıl gerçekleşeceği ise hala belirsiz, ancak Browning, “Gravity Race serimiz Formula 1’den bile daha fazla heyecan ve drama vaat ediyor” diyor.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika