Türk Hava Yolları Uçuş Eğitim Başkanlığı binasında bir koridor üzerinde kurulan ‘Dünden bugüne Kabin memurları’ sergisi yeni işe başlayan kabin memuru adaylarının ilgisini çekiyor. Bu sergide 1970’li yıllarda kabin memurlarının giydiği kıyafetten, uçuş kartına, uçak maketlerinden Türk Hava Yolları’na özel kartpostallar bulunuyor. Sergiye kabin memurlarının yanı sıra kaptan pilotlar da ilgi gösteriyor. Serginin namı o kadar büyük ki bazı yolcular bile geçmişe dair buldukları malzemeleri bu sergiye göndermiş.
GEÇMİŞİ ANLATMAK İSTEDİK
Sosyal medya üzerinden duyurulan sergiyle ilgili açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanı Nevin Çolak, “Şuan bulunduğumuz yer uçuş eğitim başkanlığında binalar arası bir koridor. Türk Hava Yolları son 10 yılda çok büyük bir büyüme kaydetti. Bizde eğitmenler olarak düşündük, bu arkadaşlarımıza geçmişimize de anlatalım” diyerek sergiyi kurmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.
EMEKLİ ARKADAŞLARIMIZ ÜNİFORMALARINI GÖNDERDİ
Türk Hava Yolları Kabin Hizmetleri Başkanlığı bünyesinde kurulan bir ekiple bu sergiyi kurmak için yola çıktıklarının altını çizen Çolak, “Özellikle emekli kabin amiri ve memuru arkadaşlarımızdan çalıştıkları dönemde ellerinde her ne malzeme varsa bize getirin bir küçük sergi oluşturalım dedik. Bu oluşturduğumuz sergide yıllar öncesine ait Kabin Memurlarının giydiği üniformalar var. Emekli arkadaşlarımızdan aldığımız ve burada sergilediğimiz üniformalar yeni arkadaşlarımıza ilham oldu. Üniformaları buraya astığımızda hem eğitime gelen arkadaşlarımız, kaptanlarımızın ilgisini çekti” dedi.
YOLCULAR BİLE BU MÜZEYİ GÖRMEK İSTİYOR
‘Dünden bugüne Kabin Memurluğu’ adını verdikleri sergiye büyük ilgi gördüğünün altını çizen Nevin Çolak şunları söyledi:
“Mini müzemize baka baka önünde resim çektirdiler ve bizim bu mini müzemiz meşhur oldu aslında. Bu sergide her şeyi değerlendiriyoruz brövelerden tutunda, uçuş kartlara bu müzede sergiliyoruz. Bazı meraklı yolcularımız bize ulaşıp bu müzeyi görmek istediklerini dile getirdiler. Bazı yolcularımız bile bu müzemize ürünler verdiler" dedi.