spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Dubai Duty Free’nin Rekor Satışı

Seçtiklerimiz

Ortadoğu’daki en yoğun hava trafiğine sahip Dubai Uluslararası Havaalanı  içerisinde yer alan gümrüksüz satış  (Duty Free) mağazalarında bu yılın ilk altı ayında 607 milyon dolarlık satış gerçekleştirildiği bildirildi.

       

Dubai Duty Free İdari Müdürü Colm McLoughlin, yaptığı açıklamada 2010 yılına Duty Free olarak iyi bir başlangıç yaptıklarını ve tüm kategorilerdeki satışlarda artış görüldüğünü söyledi. Hesaplamalara göre Dubai Havaalanından ayrılan her yolcu ortalama 47 dolarlık alışveriş yaptı.

       

Gümrüksüz mağazalarda ilk altı ayda en çok parfüm satıldı. Toplam satışın yüzde 14’ünü oluşturan parfüm kategorisinden 84 milyon dolarlık gelir elde edildi ve satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18 arttı. Son dönemlerde tarihi zirve yapan altın ise yüzde 11’lik artışla en çok satılan üçüncü ürün oldu ve yönetime 65 milyon dolar kazandırdı.

       

Çikolata ürünleri satışı yüzde 16’lık artışla 49 milyon dolar, elektronik ise yüzde 7 artışla 44 milyon dolar olarak kaydedildi. Elektronik ürünler tüm satışların yüzde 6’sını oluşturdu. Bir önceki yıla kıyasla artış gösteren diğer kategoriler ise kozmetik (yüzde 26), saat (yüzde 33), şekerleme (yüzde 15) ve ev eşyası (yüzde 14) oldu.

       

Toplamda giden yolcu satışlarında yüzde 18, gelen yolcu ve halka açık kısımdaki satışlarda yüzde 4 ve yüzde 9’luk artış görüldü.

       

Ayrıca hava sıcaklığının arttığı ve çalışanların büyük oranda ülke dışına tatile gittiği yaz aylarında şehre daha çok turist çekmeyi amaçlayan Dubai Yaz Sürprizleri programı kapsamında Duty Free’de yedi hafta sürecek yeni bir promosyon başlatıldı. Yaklaşık 137 dolar harcama yapan herkes çekilişe katılacak ve haftalık 6 bin 850 dolarlık alışveriş kuponu kazanma şansı elde edecek.
         

       

         

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika