spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Didim İkinci Kez Danimarka Fuarında

Seçtiklerimiz

Kültür ve Turizm Bakanlığının 120 m2’lik yer kiraladığı Kopenhag turizm fuarında Türkiye’den 11 ayrı kurum temsil edilirken fuarda Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği de (DİTAB) yerini aldı. DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu’nun başkanlığında oluşan Didim heyetinde Belediye Meclis Üyesi Ahmet Turan Özdemir ve DİTAB turizm danışmanı, Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla yer aldı. Fuarda ilk günden itibaren Türkiye standı yoğun ilgi görürken Kopenhag Tanıtma Müşavirliği katılımcıların tamamıyla yakından ilgilendi ve fuar boyunca misafirlere Türk yemekleri ikram edildi. Kopenhag Büyükelçisi Ahmet Berki Dibek 22 Ocak günü fuarı ziyaret etti ve katılımcılarla ilgilenerek başarılar diledi.

 

Fuarla ilgili olarak bilgiler veren DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu “Didim Danimarka’da çok iyi bilinmemesine rağmen katılımcıların ilgisi memnun edici seviyede fuar sonuna kadar devam etti. İkinci sefer katıldığımız Kopenhag-Ferie turizm Fuarı, Didim’de alternatif pazar yaratmak açısından hem de Danimarkalıların Didim’e olan eski ilgisini tekrar canlandırmak için önemliydi. Fuar esnasında yapılan görüşmelerde tur operatörlerinin Didim’e ilgisinin olduğunu tespit ettik, hatta bir kaç tur operatörü Didim’i kendi programlarına aldıklarını, bölgesel organizasyonlarda Bodrum ve İzmir havaalanları üzerinden Didim’e de turist göndereceklerini ifade ettiler. Türkiye’ye yılda 180 bine yakın Danimarkalı turist getiren en büyük Türk Seyahat şirketi Scanway Tyrkiet Eksperten yetkilileri görüşmelerde bulunduk. Bu görüşmelerde yetkililer bizden katalog talep etti ve bizde taleplerini yerine getirdik” dedi.

 

Fuarda bir çok kişi ve kurumlarla Didim hakkında görüştüklerini belirten Bankoğlu, Danimarka Turizm Müşaviri Hasan Sarıtepeci iler görüştüklerini ve Didim’e özel bir önem verdiklerini ve Didim’in İskandinav ülkelerinde bir destinasyon olması için gereken çalışmaları başlattıklarını bildirdi. Bankoğlu, Didim’in hem tarih, hem kültür hem de sejour (günlük) turizm için önemli bir yer olduğunu ifade etti. Fuar süresince Didim standında, ziyaretçilere İngilizce Didim broşürü, Didim otel rehberi, kitap ayracı, Didim amblemli çanta, promosyon kalem, İngilizce tanıtım CD’si dağıtıldığını belirten Bankoğlu, “Ayrıca misafirlere Aydın Ticaret Borsası’nı özel ambalajlarda hazırladığı kuru incir ikramı yapıldı. Hem Didim standı önünde hem de Türkiye standında tanıtım çalışmaları boyunca Didim tanıtım filmi LCD televizyonlarda gösterildi” diye konuştu.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika