spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Danimarka’nın ilk astronotu Eylül’de uzaya gidiyor

Seçtiklerimiz

Andreas Mogensen 2 Eylül’de Kazakistan’ın Baikonur uzay istasyonundan fırlatılacak olan uzay mekiğiyle uzaya gidecek ve orada bazı incelemelerde bulunacak.

Avrupa Uzay İstasyonu’nda görevli olan Mogensen, 2013 yılında kabul edilen kararla çocukluk rüyasının gerçekleşmeye başladığını belirterek: “Çocukluğumdan beri bir gün ağırlıksız olarak uzaya gitmeyi, orada uzay aracının camından dünyaya bakmayı çok arzu ediyordum.

Şimdi rüyalarım gerçekleşiyor. Önce uzayda araç değiştireceğiz. Orada bulunan diğer astronotlarla buluşacağım. Onlar 1 yıl sonra dünyaya dönecekler.

Orada 10 gün kalacağım ve bazı araştırmalarda bulunacağım. Örneğin benim vücudumda beynim, kemiklerim gibi organların MR’ı çekildi. Uzaydan döndükten sonra tekrar çekilecek ve uzayda kalan astronotların vücutlarında ne gibi değişiklik oluyor ortaya çıkarmış olacağız. Uzayda kanser hücrelerinin durumunu da inceledik.

Kısacası sadece benim adıma değil, bilim adına yapacağım uzay seyahati çok önemli olacak” dedi. Andreas Mogensen 2009 yılında uzaya gitmek isteyen 9 bin kişi arasından seçilmişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika