spot_img
spot_imgspot_img
18.5 C
İstanbul
Perşembe, 25 Nisan 2024

Cyprus Airways ,her yıl zararda

Seçtiklerimiz

Rum milli havayolu Cyprus Airways (Kıbrıs Havayolları), Türk hava sahasını kullanamadığı için yıllık 10 milyon Euro zarara uğruyor. Cyprus Airways çalışanlarının örgütlü bulunduğu SİNİKA sendikası yetkilileri;  “Türkiye yüzünden Cyprus Airways’e 10 milyonluk euroluk ek masraf yapılıyor” dedi.

 

SİNİKA sendikası, Türkiye’nin; kendi hava sahasının Kıbrıs Havayolları tarafından kullanılmasına izin vermediğini ve Rum devlet hava yolları şirketine devasa bir ek masraf yaratarak ortaya engeller koyduğunu ileri sürdü.

    SİNİKA, Türkiye’nin ortaya koyduğu engelleri lehine çeviremediğini belirterek, Rum hükümetine sert eleştiriler yaptı. Sendika, Rum milli havayolunun Türkiye hava sahasını kullanamamasının maliyetinin oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.

   SİNİKA ve Cyprus Airways yönetiminin, Rum hükümeti tarafından; Türkiye’nin Rum havayollarının hava sahasından geçmesine izin vermesi ya da Rum hava yolu şirketi için ortaya çıkan ek masrafı AB’nin kendisinin karşılaması konusunda AB ilgili makamlarına gerekli protestoların yapılmasını talep ettiğini de belirtildi.

   SİNİKA, Cyprus Airwyas’in Türkiye yüzünden, rakiplerinden daha elverişsiz bir pozisyonda bulunduğunu öne sürdü.

   Türkiye son yıllarda AB ile uyum çalışmaları çerçevesinde Larnaka’dan kalkan Cyprus Airwyas dışındaki havayolu şirketlerinin, Türk hava sahasını kullanmalarına izin veriyor.

    Bu çerçevede İngiliz Hava Yolları (British Airways), Larnaka- Londra seferlerini Türk hava sahasını kullanarak gerçekleştiriyor ve böylece hem zamandan hem yakıttan kâr etmiş oluyor. 

Kıbrıs Gazetesi

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika