spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Corendon  Gazipaşa’da SHGM’ye takıldı

Seçtiklerimiz

189 yolcu kapasiteli Boeing 737-300 tipi uçaklarla Gazipaşa Havalimanı’na inmek için müracaatta bulunan Corendon, SHGM’den "Boeing 737-300 tipi uçaklar, 189 yolcu kapasiteli. Bu da 4C kategorisindeki havalimanlarına iniş yapabileceği anlamına gelir. Oysa Gazipaşa, 3C kategorisinde" yanıtını aldı.

 

CORENDON: PİST UZATILMALIDIR

 

Adının yazılmasını istemeyen Corendon yetkilisi, "Şirketimiz, Hollanda-Gazipaşa seferleri için süreç başlattı. Bu konuda gerekli müracaatları yaptık. Ancak, şirketimize 189 yolcu kapasiteli Boeing 737-300 tipi uçakların Gazipaşa’ya inmesinin imkansız olduğu bildirildi. Bu durumda Gazipaşa Havalimanı pistinin uzatılması çözüm olacaktır" dedi. Gazipaşa Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı ise "Avrupa’da bir çok havayolu şirketi, Gazipaşa’ya sefer yapmak istiyor. Ancak şu anda hangilerinin geleceği net değil" dedi.

 

NECKERMANN BEKLENİYOR

 

Alanya’ya yılda 85 bin Hollandalı turist getiren Neckermann, Hollanda Kraliyet Havayolları Şirketi’nin yan kuruluşu Transavia ile anlaşmış ve Gazipaşa’ya ilk seferini 27 Nisan 2011’de yapacağını duyurmuştu. Hollandalı turistleri 129 kişilik orta gövdeli Boeing 737-500 tipi charter uçaklarla havalimanına getirecek olan Neckermann, uçuşların 26 Ekim’e kadar haftada bir gün devam edeceğini bildirmişti. 27 otelcinin desteğiyle Alanya Kataloğu da çıkarılmış ve dağıtımına başlanmıştı.

Mayıs ayında da haftada tek sefer yapacak olan Neckermann, yüksek sezon olan Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında Gazipaşa Havalimanı’na haftada iki sefer yapma kararı almıştı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika