spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Comac, Tibet Airlines’tan Yüksek Rakımlı C919 ve ARJ21 için Siparişler Alıyor

Seçtiklerimiz

Çin’in Comac Şirketi, Tibet Airlines ile Yapılan Anlaşmayla Yüksek Rakımlı C919 ve ARJ21 Siparişlerini Onaylıyor

Çin Havacılık Şirketi (Comac), dört yıl aradan sonra Singapur hava gösterisine dönüş yaparak Tibet Airlines’tan C919 ve ARJ21 uçakları için yeni siparişler aldı. Tibet Airlines, 40 adet yüksek rakımlı C919’un yanı sıra 10 adet ARJ21 bölgesel jet için taahhütte bulundu ve Comac’ın yeni havayolu müşterisi oldu.

Bu sipariş, her iki şirket arasında Aralık ayında imzalanan yüksek rakımlı modelin ortak geliştirilmesini kapsayan işbirliği anlaşmasına dayanıyor.

Ayrıca, Comac, Çin devletine ait yatırım firması Henan Civil Aviation Development and Investment Group’tan altı adet ARJ21 için sipariş aldığını duyurdu.

Comac, her iki taahhüdün de değerini açıklamaktan kaçındı. Şirket, bu yılki Singapur hava gösterisinde önemli bir varlığa sahip olup, hem C919 hem de ARJ21 uçaklarının etkinlikte ilk kez yer alıyor.

Comac ve Tibet Havayolları yetkilileri, 20 Şubat’taki Singapur hava fuarında C919 ve ARJ21 siparişlerini imzaladı

C919, 2022 yılında Çin düzenleyicileri tarafından onaylandı ve Mayıs 2023’te lansman müşterisi China Eastern ile ticari hizmete girdi. O tarihten bu yana Comac, Hainan Airlines grup taşıyıcıları Suparna Airlines ve Urumqi Air’den siparişler aldı ve China Eastern da taahhüdünü artırdı.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika