spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

ÇKP, havalimanı için hükümetten destek talep etti

Seçtiklerimiz

Çin Komünist Partisi (ÇKP) Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi Komitesi Sekreteri Zhang Chunxian, 13. Beş Yıllık Plan döneminde bölgede havalimanı inşasının hızlandırılması ve halkın yaşam koşullarının geliştirilmesi için merkezi hükümetten daha çok destek talep etti.
 
Zhang Chunxian, 12. ÇUHM Daimi K omitesi 4. Toplantısı kapsamında dün düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Çin’in yüzölçümünün altıda birini oluşturan Xinjiang’ın aynı zamanda 5 bin 600 kilometre ile ülkenin en uzun kara sınırına sahip olduğunu kaydetti.
 
Zhang Chunxian, son yıllarda önemi git gide artan Xinjiang’ın artık bir havayolu bağlantı merkezi hâline geldiğini belirtti.
 
Geçtiğimiz yıl Urumçi Havalimanı’nda aktarma yapan yolcu sayısının 18,5 milyona ulaştığını söyleyen Zhang, şu an bölgeden 20’yi aşkın ülkeye uçak seferleri gerçekleştirildiğini dile getirdi.
 
Zhang, 13. Beş Yıllık Plan döneminde bölgedeki havalimanı sayısının 27’ye yükseleceğini, Xinjiang’ın Çin’de en çok havalimanına sahip idari bölge olacağını sözlerine ekledi.
 

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika