spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Çin’in Hayalet Uçağı İkinci Kez Havalandı

Seçtiklerimiz

Çin‘in J-20 adını verdiği 4. nesil hayalet uçağı ikinci defa test uçuşu gerçekleştirdi. İlk test uçuşunu 5 Ocak günü gerçekleştiren ve 15 dakika havada kalan J-20, ikinci uçuşunda 1 saat havada kaldı.

 

    Çin yerel medyasında yer alan haberde, hayalet uçağın Çin‘in güneybatısındaki Chengdu şehrinde ikinci defa test uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi. J-20‘nin yaklaşık 1 saat havada kaldığı açıklandı.

 

    Çinli yetkililer, F-22 Raptor‘a göre daha büyük olan süpersonik uçağın, havada yakıt nakil edebilme imkanına sahip olduğunu ifade etti. Uzmanlar, J-20‘nin Çin Hava Kuvvetlerinde kullanılmaya başlamasının en az üç yılı bulabileceğini belirtti. Şu an ABD dışında hayalet uçak teknolojisini operasyonel olarak kullanan başka ülke bulunmuyor. Ancak Çin ve Rusya, hayalet uçak prototipleri üzerinde uzun zamandır çalışıyor.

 

    Çin‘in test pilotlarından Xü Yongling de gelişmiş süpersonik seyir kabiliyeti ve güçlü hava hareketliliğine sahip J-20‘nin, ülkedeki teknolojik devrimlerden biri olduğunu kaydetti.

 

    Xü, Çin‘in ABD‘nin F-117 uçağının teknolojisini aldığı iddialarına ilişkin olarak, söz konusu uçağın hayalet teknolojisinin 4. nesil savaş uçakları teknolojisinin çok gerisinde olduğunu ve vurulduğu zaman bile "modasının geçmiş" olarak kabul edildiğini söyledi.

 

    Hırvat bir Amiral AP ajansına yaptığı açıklamada, Kosova savaşı sırasında F-117 NightHawk hayalet uçağının 1999‘da Sırbistan üzerinde düşürüldüğünü ve Çin‘in yeni hayalet uçağı J-20‘yi bu uçaktan yaptığını söylemişti.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika