spot_img
spot_imgspot_img
22.5 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

Charter uçak seferleri başladı

Seçtiklerimiz

                       

       

 
        1993 yılında Uluslar arası havaalanına açılan Van Ferit Melen Havaalanı na Hac ve Umre seferleri dışında ilk kez Moskova ve Batum dan turist kafilesi taşıyan charter uçak seferleri yapıldı.

       

 

       

Van Valiliği nin Vanlı turizmcilerle birlikte yurtiçi ve yurtdışında yaptığı tanıtım atağı meyvelerini vermeye başladı. İlk olarak Rusya nın başkenti Moskova dan 6 kişilik turist grubunu Van a getiren Rus özel havayolu şirketine ait diğer bir uçak bu kez 58 kişilik dağcı grubu için geldi. Van da 1 hafta kalan Rus dağcı turist grubu Vangölü havzasındaki tarihi ve turistik mekanları gezdikten sonra Ağrı dağına yaptıkları tırmanış sonrası kentten ayrıldı.
       

       

       

 

       

               

Daha sonra Gürcistan ın Batum kentinden gelen 53 yolcu da bu ülkeden gelen özel bir havayoluna ait uçakla Van da bulunan 53 yolcusunu alarak Ferit Melen Havaalanından ayrıldı. İlk kez yapılan uluslar arası seferlerde herhangi bir sorunun yaşanmadığını belirten Van Ferit Melen Havaalanı yetkilileri, 1993 yılında Uluslar arası havaalanına açılan havaalanının Hac ve Umre seferleri dışında ilk kez Moskova ve Batum dan charter uçak seferlerinin yapıldığını bildirdi. Yetkililer ayrıca uçak seferleriyle gelen yolcuların havaalanındaki gümrük, pasaport, vize ve harç işlemlerinin yapıldığını ve herhangi bir aksaklığın yaşanmadığı kaydedildi. 
       

       

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika