spot_img
spot_imgspot_img
23.9 C
İstanbul
Cumartesi, 27 Temmuz 2024

CEO Serkan Kaptan: TAV Havalimanları, 2024’te Yolcu Rekoru Kırmaya Hazırlanıyor

Seçtiklerimiz

TAV Havalimanları, 2024 Yılında 100 Milyon Yolcu Hedefini Aşmayı Planlıyor

TAV Havalimanları, küresel havalimanı işletmeciliğinde öne çıkan bir marka olarak 2024 yılında 100 milyon yolcu hedefini aşmayı planlıyor. Şirket, 8 ülkede 15 havalimanını işletiyor ve coğrafyasına yeni noktalar eklemeyi amaçlıyor. 2021’de yüzde 22’lik bir artışla 96 milyon yolcuya hizmet verdiklerini açıklayan CEO Serkan Kaptan, şirketin cirosunun yüzde 25 artarak 1,3 milyar euroya ulaştığını belirtti.

Pandemi sürecinin ardından hava yolculuğundaki talep artışının etkisiyle, Rusya-Ukrayna savaşı olumsuzluklarına rağmen Batı Avrupa ve Ortadoğu ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında önemli bir artış yaşandığını vurgulayan Kaptan, özellikle umre ve hac kısıtlamalarının kalkmasıyla Medine’ye olan yolcu trafiğinde yüzde 49 artış yaşandığını ifade etti.

Yurtdışı operasyonlarının şirket gelirlerinin yüzde 61’ini oluşturduğu bilgisi paylaşılırken, TAV Havalimanları’nın Antalya, Ankara ve Almatı’da yapacağı yaklaşık 1.2 milyar euroluk yatırım ve yeni terminallerle kapasite artışı hedeflendiği belirtildi.

Şirket, 2021 ile 2025 arasında 2.5 milyar euroluk yatırım programını hayata geçirerek küresel havacılıktaki büyümeden pay almayı planlıyor. CEO Kaptan, Türkiye’nin hava trafiği pazarında hala büyüme potansiyeli olduğunu ve TAV Havalimanları’nın bu büyümeye katkı sağlayacağını öne sürdü.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika