spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Cuma, 19 Nisan 2024

Büyükelçilerin isteği direkt uçuşun olması

Seçtiklerimiz

ASO’nun Büyükelçiler Resepsiyonu’nda konuşan ABB Başkanı Mansur Yavaş, direkt uçuş konusuna dikkat çekerek, “Bana ziyarete gelen büyükelçilerimizin en büyük ortak isteği Ankara’ya direkt uçuşun olması. Ankara’ya direkt uçuş sağlanırsa, ekonomimize ve sanayimize yapacağı katkı şüphesizdir” dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen ASO Büyükelçiler Resepsiyonu önceki gün Etnoğrafya Müzesi’nde gerçekleştirildi. Resepsiyona, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Faruk Kaymakcı, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcı Fatih Kacır, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, ticaret ateşeleri, milletvekilleri bürokratlar ile 65 ülkeden yabancı misyon temsilcileri katıldı.

İHRACATIN YÜZDE 90’I SANAYİ SEKTÖRÜNDEN

Resepsiyonun açılış konuşmasını yapan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, özetle şunları söyledi: “Ankara 2021’de 9.3 milyar, son 12 ayda ise 11 milyar doları aşan ihracatı ile Türkiye’de en çok ihracat yapan beşinci il konumundadır. Ankara ihracatının yüzde 90’a yakını sanayi sektörü tarafından gerçekleştirilmektedir.

2021’de Türkiye’nin toplam savunma sanayi ürün ihracatının yüzde 33’ten fazlasını Ankara tek başına gerçekleştirmiştir. Ankara, Bölgelere Göre Gayrisafi Katma Değer üretiminde de Türkiye’nin ikinci büyük kentidir. Ankara, savunma, makine, medikal, ulaştırma, elektrik ve madencilik sanayii ile müteahhitlik gibi güçlü sektörleri ile ön plana çıkmaktadır.

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içerisinde 33, İlk 1000 ihracatçısı içinde ise 46 Ankara firması bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, ‘Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi’ sıralamasında yer alan 42 Türk müteahhitlik firmasının 18’i Ankara’dadır.

SİZ İSTEYİN HER ŞEYİ ÜRETMEYE HAZIRIZ

Ankara, gerek sanayi bölgeleri, gerek teknoloji gelişim merkezleri ve gerekse sahip olduğu insan kaynağı açısından Türkiye’nin diğer birçok kentine göre daha avantajlı durumdadır. Sahip olduğu bu avantajlar da ülke ekonomisine katma değer olarak yansımaktadır.

Ankara, ilerleyen yıllarda teknolojik dönüşümünü daha da hızlandıracak ve Türkiye’nin teknoloji üretim ve ihracat üssü konumunu güçlendirecektir.

Belirlemiş olduğumuz vizyon ve misyon çerçevesinde Ankara’nın rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaya devam ederek, ‘Başkentin sanayiinden sanayinin başkentine’ hedefimize doğru kararlı adımlarla ilerleyeceğiz. Türkiye ve Ankara’nın üretim gücü, küresel ekonominin ihtiyaçlarını karşılayabilecek potansiyele sahiptir. Siz isteyin biz her şeyi üretmeye hazırız.”

DİREKT UÇUŞ EKONOMİMİZE KATKI SAĞLAR

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da konuşmasında direkt uçuş konusuna değinerek, “Ankara’nın tarımda, turizmde, bilişimde ve sanayide başkent ayrıcalığının olması ve Türkiye’de en ön safta olması için gayret sarf ediyoruz. Mevcut büyükelçilerimizle ne tür iş birlikleri yapacağımız konusunda sık sık görüşmeler yaptık.

Yeni gelen büyükelçilerimizle de görüşmelere devam edeceğiz. Siyasi arkadaşlarımız ve devlet yetkililerimize şunu söylemek istiyorum. Bana ziyarete gelen büyükelçilerimizin en büyük ortak isteği Ankara’ya direkt uçuşun olması. Ankara’ya direkt uçuş sağlanırsa, bunun ekonomimize ve sanayimize yapacağı katkı şüphesizdir. İnşallah bunu da hep birlikte gerçekleştirebiliriz” ifadelerini kullandı.

DİREKT UÇUŞ İÇİN REKABET ORTAMINI SAĞLAMAK LAZIM

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam, “Başta THY olmak üzere şehrimize daha büyük uçuşların sağlanabilmesi, slot sayılarının arttırabilmesi, kıtalar arası bağlantıların sağlanması için yoğun bir rekabet ortamını da sağlamak lazım. Onun için daha fazla üretim ve daha fazla ziyaretçi sayısını arttırmakla inşallah çok daha ötesine önümüzdeki yıllarda sağlanacaktır” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakcı, “Bizim amacımız diplomatik misyonları ve Ankara sanayicisini bir araya getirmek. Ankara’mızı ve Türkiye’mizi birlikte çok daha ileri noktalara taşımak” derken Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcı Fatih Kacır da “Bugün Ankara sadece siyaset ile kendinden söz ettirmiyor.

Ülkemizde bilimin, yüksek teknolojik üretimde, istihdamda, girişimcilikte ilk akla gelen şehirlerimiz arasında yer almaktadır” diye konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika