spot_img
spot_imgspot_img
12.5 C
İstanbul
Pazartesi, 29 Nisan 2024

Bulgaristan Rus savaş uçaklarından vazgeçecek

Seçtiklerimiz

Bulgaristan gazetesinde yer alan habere göre, hükümet 2020 yılına kadar ülkede 15 MiG-29 uçağı, 6 adet MiG-21 uçağı ve 14 adet Su-25 bombardıman uçağı olmak üzere tüm Rus uçak ve helikopterleri kalmasına karar verdi. Ülke Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nda 300’den fazla pilot ve mühendisin işsiz kalacakları için isyan durumu ortaya çıkabilecek.

Savunma Bakanı Velizar Şalamanov bu karara Bulgaristan’ın askeri açıdan bağımsız olması gerektiğini gerekçe gösterdi. Onun sözlerine göre, Rus askeri teçhizatlarının yerine acil olarak 300 milyon avro değerinde 8 savaş uçağı alınması gerekiyor.

Trud gazetesinin görüşlerini aldığı uzmanların değerlendirmelerine göre, bu rakamlara ancak eski F-16 savaş uçakları alınabilecek. Yeni uçakların her biri ise en az 100 milyon avro tutuyor.

Gazetenin açıklamasında “Kullanılmış ikinci el F-16 uçakları için ne şekilde müzakereler gerçekleştirileceği henüz bilinmiyor. Bulgaristan 2013 yılında onları Portekiz’den almaya çalışmıştı. En az iki seçenek var. Direk olarak Amerikan hükümetinden veya yeni uçaklar alan ve eskilerinden kurtulmak isteyen Yunanistan’dan alınabilir” denildi.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika