spot_img
spot_imgspot_img
19 C
İstanbul
Çarşamba, 17 Nisan 2024

Bu belirsizlik muhakkak sona erecek

Seçtiklerimiz

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, küresel mali krizin tüm dünyayı etkilediğini belirterek, ”Biz, bu krizin üstesinden geliriz. Bu belirsizlik, muhakkak sona erecek, işler tekrar rayına girecek” dedi.

Kurban Bayramı nedeniyle memleketi Erzincan’a gelen Bakan Yıldırım, ilk olarak Erzincan Valiliği tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Yıldırım, daha sonra Erzincan Kapalı ve Yarı Açık Cezaevi, Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Erzincan Devlet Hastanesi, 100. Yıl Atatürk Huzurevi, İl Jandarma Komutanlığı Rehabilitasyon Merkezi ve Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu’nu ziyaret ederek, buralardaki vatandaşlarla bayramlaştı.

Ziyaretlerin ardından partisinin il başkanlığındaki bayramlaşma törenine katılan Bakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, ABD merkezli mali krizin bütün dünyayı ”kasıp, kavurduğunu” belirtti. ABD’den başlayan kriz sonrası tüm dünya ekonomisinin sarsıldığını ifade eden Yıldırım, ”Bütün pazarlar daraldı, nakit akışı durdu. Dünyanın dev şirketleri birer birer iflas etti. Devletler, daha önce serbestleştirmeler yaparken şimdi kamusallaştırma yapıyor” diye konuştu. Kriz etkilerinin sınırlı da olsa Türkiye’ye de geldiğini belirten Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Türkiye son 5 yılda ihracatını 4 kat artıran bir ülkedir. Dışarıya mal satılacak ancak dünya pazarı daralınca sizin de piyasanız etkileniyor. Sonuçta biz bu krizin üstesinden geliriz. Bu belirsizlik muhakkak sona erecek, işler tekrar rayına girecek. Bazıları (Türkiye krize karşı tedbirlerde geç kalıyor) diye laflar ediyor. Bunlar olacak. Siyaset yapmanın birçok yolu var. Ama iktidar sorumluluğunda siyaset yapmanın çok fazla lüksü yok. Her şeyi yerinde, zamanında, gerektiği kadar yapmanız gerekir.”

Yersiz ve zamansız yapılan işlerin ülkeye fayda değil, zarar getireceğini anlatan Binali Yıldırım, ”Kriz, krizi doğurur. Eğer siz kafanızda kriz yaratırsanız, kriz kaçınılmaz olur. Bu bir süreç yönetimi işidir. Bu bir psikolojiyi yönetme işidir. (Kriz gelecek ben şunu harcayacaktım artık harcamayayım, şunu alacaktım artık almayayım) demeye başlarsak, frene basarsak sistemin düzeni ve dengesi bozulur” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

- Corendon -spot_img

Son Dakika